אם תכנסו לפורומים שונים העוסקים בתרבות האירוח כמו גם בקולינריה, תגלו כי אחת השאלות אשר חוזרות על עצמן דנה בסוגיה האם כדאי להשתמש בשירותי קייטרינג חלבי או שמא יש ללכת עם המסורת ולהשתמש בשירותיו של קייטרינג בשרי. לשאלה הזו משמעויות רבות במיוחד לאור היחס החדש שלנו הישראלים כלפי אוכל.
השינוי הגדול שבהתייחסות של הישראלי הממוצע לעולם הקולינריה בא לפני כעשור. אז ראינו את קרב סכינים, התכנית הראשונה שהיוותה בעצם את השינוי. התחילו לדבר איתנו על קולינריה משובחת, משפים של מסעדות מוכרות ועד לשפים המספקים שירותי קייטרינג לאירועים. הכניסו לנו את המושג קייטרינג חלבי וכך בעצם התגבשה ההכרה של הישראלים לעולם הקסום של האוכל.
מאז עברו על המסך תכניות אוכל רבות. הישראלי הממוצע מבין היום את ההבדל בין מנה כזו לאחרת שלפני 15 שנים לא ידע כלל מאיפה היא הגיעה. שירותי קייטרינג לאירועים נחשבים היום לגולת הכותרת של התעשייה, נישה מיוחדת המספקת מגוון פתרונות קולינריים לאירוח ולשאר אירועים שונים. הרעיון של קייטרינג הוא לתת לאורחים וכמובן גם לבעל השמחה, אותו אחד שהזמין את השירות את בהשקט הנפשי שהוא זקוק לו בכל מה שנוגע לעניין האוכל. שירותי קייטרינג כיום שינו את כללי המשחק. בעבר היינו רואים את אותם שירותי קייטרינג ממלאים אולמות עם מנות ברורות וידועות ולמען האמת די משעממות. האופציה החלבית לא הייתה והדבר הכי קרוב אליה היה מנה צמחונית בלתי אכילה בעליל.
היום המצב שונה. קייטרינג חלבי קיבל את מעמדו היוקרתי. יותר ויותר ישראלים מבינים שמנות חלביות הן בעצם מנות מתרבויות שונות, ואם כבר מדברים על תרבות, רן, כתב אוכל, מסביר. שירותי קייטרינג חלבי הפכו בעצם את המבט שלנו על האירוח עצמו. היום אנחנו יודעים ש-קייטרינג בכלל ושירותי קייטרינג חלבי בפרט, מספקים לנו טעם והסתכלות אחרים. אנחנו מכירים מאכלים ממגוון ארצות: איטליה והספגטים, הודו והפלאק פניר ושאר מתכונים חלביים אחרים. אין ספק שהיום מנות חלביות של קייטרינג הן עדיפות יותר ורצויות ומבוקשות על ידי הלקוח מאשר קייטרינג בשרי.