רציתם להתחדש ברכב ולא היה לכם את כל הסכום במלואו על מנת לקנות אותו?
זה הזמן והמקום לבדוק מהו מימון רכב, האם הוא מיועד לכם ואיך השיטה הזו פועלת.
מימון לרכב ניתן להשיג בשתי דרכים- מימון בנקאי הניתן ע"י הבנק שבו אתם מטופלים ומימון חוץ בנקאי ע"י חברות מימון למיניהן(מימון ישיר, פמה וכ'ו...). שיטת המימון עובדת ע"י מתן תשלום מקדמה על הרכב שבד"כ נעה בין 25%-85% בממוצע מערך הרכב והיתרה תשולם בתשלומים ב X חודשים. (בד"כ ניתן לפרוס בין 12-60 חודשים).
לכל לקוח שיטת מימון מתאימה לפי הצרכים האישיים שלו, אתם תקבעו מהו הסכום שתרצו לשלם ועד כמה תשלומים לפרוס את היתרה לפי יכולתכם הכספית. כיום בכל סוכנות רכב ישנם יועצי מימון שיעזרו לכם להתאים את סוג המימון ותקופת המימון לפי צרכיכם האישיים.
לפני שעושים עסקת מימון רכב חשוב לוודא לכמה זמן אתם רוצים לקחת מימון, קרי, לכמה זמן אתם חושבים שתקופת ההלוואה נוחה לכם (קצרה או ארוכה). ככל שהתקופה ארוכה יותר כך הריבית תעלה. מה הכי נוח לכם מבחינת החזרים ותשלומים חודשים לאורך תקופת המימון.
מה צריך לבדוק לפני שעושים עסקת מימון לרכב? מלבד לבדוק את מחירון הרכב
אחד הדברים החשובים ביותר בעסקת מימון הינו אחוז הריבית בכל תקופת העסקה. יש לחשב את הריבית כולל התשלומים הראשוניים והסופיים. חשוב לשים לב האם הריבית הסופית הינה המשתלמת ביותר. כמו כן, בתכנון העסקה יש לתת הערכה כלכלית ולחשוב האם לקחת ריבית קבועה, משתנה או צמודה. בנוסף, יש לשים לב לסך כל התשלומים והעמלות הנלוות לעסקה כגון: עמלת הקמה, עמלת גביה, עמלת חוזה, עמלת עריכת מסמכים ועמלת הקצאת אשראי.
חשוב לשים לב שהרכב נרשם ברישיון על שמכם ולא על שם חברת מימון. השעבוד יהיה על שם חברת המימון.
פרמטרים נוספים שיש לקחת בחשבון הם האם קיימות הטבות נוספות בעת לקיחת המימון כגון: אחריות מורחבת, טיפולים למיניהם, ביטוח רכב מוזל או כלול בחבילה או כל הטבה אחרת.
חשוב לזכור!!! מימון בטוח עושים רק בחברות גדולות בעלות שם וגב כלכלי
קניה נעימה!