שיטות האיטום הנפוצות
איטום הגגות נדרש במחוזותינו לעיתים תכופות ובעיקר בעונת החורף הגשומה בה מחריפים בעיות הרטיבות והנזילות. על אף שמדינת ישראל לא מתאפיינת בכמויות גשם מזהירות, מבנים רבים סובלים מכך ונדרשים לביצוע איטום בתכיפות וביעילות שימנע את מעבר מי הגשמים אל המבנה.
ברוב הפעמים מצבים בהם קיים איטום לקוי באים לידי ביטוי בהחרפה וביתר שאת עם בוא החורף הגשום. במיוחד כאשר עסקינן בגגות שטוחים בהם לא קיים ניקוז המאפשר את זרימתם של מי הגשמים אל הארץ ולא לתוך המבנה.
התופעה המטרידה בעיקר תוקפת את הקומות העליונות בבניינים רבי- קומות או את המבנים צמודי הקרקע או דירות הגג. חדירת נוזלים אל תוך המבנים דרך הגגות באה לידי ביטוי בתקרה שהופכת להיות מעט רטובה ובה מתחילים להיווצר סימנים כמו בועיות אוויר קטנות או בינוניות, עובש והתקלפות הטיח. סימנים אלו הם העדות והנזקים לתופעת הרטיבות שהולכת ומחמירה במיוחד עם בוא הגשמים.
בניגוד למה שרבים נוהגים לחשוב כי רטיבות היא לא מצב נורא ומדובר בעוד כתם מכוער על הקיר או בהזמנת איש מקצוע או אינסטלאטור , רצוי מאוד לדעת כי בעיית רטיבות מתמשכת פוגעת גם בבריאותם של אלה הגרים במבנה ומחריפה בעיות רפואיות קיימות. הסיבה לכך היא שהאוויר בדירה הופך לח יותר ועכור יותר לנשימה.
זאת ועוד, הכנה היא ברטיבות לא מטופלת שהיא עלולה להביא לספיגת התקרה כולה במים ותוצאות תהיינה חמורות עוד יותר וכמובן גם מסוכנות ביותר כמו קריסת הגג על יושביו.
שיטות האיטום הנפוצות שיש לענף האיטום להציע כמו גם באיטום וב בניית בריכות שחייה
הוא פריסת יריעות מחומר פולימר-ביטומני ונקראות גם יריעות ביטומניות או שימוש בזפת המוכר לכולנו מתהליך זיפות גגות .
ההבדל העיקרי בין השיטות הוא בכך שבשיטה המערבת שימוש בזפת חם אורך התהליך גדול יותר והזיפות מחזיק רק שנים ספורות, בעוד שהשימוש ביריעות ביטומניות מוביל לכך שהאיטום הרבה יותר עמיד ואורך התהליך קצר יותר ויעיל יותר.
יתר על כן, זיפות גגות מחייב מצב בו התקרה יבשה לחלוטין ולכן יש צורך לדחות את הטיפול עד ליום בהיר ללא גשמים. יריעות ביטומניות, לעומת זאת, ניתנות לפריסה גם על- גבי גג רטוב, ואפילו מיד עם הפסקת הגשם.
היריעות הביטומניות כמובן יעילות כנגד כל סוגי נזילות מיםוהרטיבות והן יעילות במיוחד למשטחים גדולים כמו גגות ומרפסות.