אומרים שאש היא אחד הדברים שאפשר להסתכל עליו לנצח, משחר נעוריו הצטופף האדם סביב האש,חימם בעזרתה את מזונו והתחמם לאורה. היום בחיים המודרניים כמעט ואיננו נתקלים באש גלויה עקב כך לא מעט אנשים בחרו להכניס את האש לביתם באמצעות קמין העץ וממשיכים במגמה זו על ידי הכנסת האש גם לגינתם ע"י הקצאת מקום בטוח להבערת אש בגינה באצעות הכנת בור יעודי מחופה אבן או באמצעות מתקן מדורת הגן.
מדורת הגן ( גרדן פייר )הוא למעשה מתקן הבנוי כקערה הפוכה עם רגליים או בסיס העשוי מתכת עבה בתוכה מבערים את בולי העץ ובצידי הקערה מותקנים מוטות המאפשרים הוספת איבזור על פי הצורך כגון רשתות צלייה, מתלי לאסאדו, מתלה לפויקה, רשת קפה וכו.
במקום להזמין משפחה ואורחים ל "על האש" בצורה המסרותית על גריל הגז או הפחם - יותר ויותר אנשים רוכשים מדורות גן לגינתם, בעזרת מדורת הגן ניתן להבעיר אש בגינה ולעשות קומזיץ בביטחה מבלי לגרום נזק לגינה, מתקן מדורת הגן מעניק חווית אירוח שונה וכל האורחים יכולים לקחת חלק בעשייה ולהנות מהמדורה.
בנוסף לקמוזיץ ניתן לבצע על מדורת הגן מגוון שיטות בישול איטי וצלייה.
הבישול האיטי הופך נפוץ יותר ויותר ורוב האנשים מכירים וטעמו מסגנון בישול זה:
בתחום צליית הבשר האסאדו הוא השיטה המוכרת ביותר, שיטת צליית בשר איטית זו נפוצה בדרום אמריקה ( בברזיל נקראת " צ'ורקו " ) בשיטה זו תולים נתח בשר במרחק גדול יחסית מעל הפחמים או בולי העץ הבוערים וצולים את הבשר בחום חלש ולמשך מספר שעות. ישנם מספר שיטות להכנת אסאדו וכל ארץ פיתחה שיטה שונה לעשיית הבשר. בד"כ משתמשים בגריל פחמים או עץ עם רשת מתכוונת באמצעות מוט או מנואלה הנקרא " פריג'ה " או במדורת גן כשנתחי הבשר תלויים סביב האש על צלבי מתכת או ווים מעל לאש.
ניתן גם לעשות במדורת הגן (גרדן פייר ) תבשילי פויקה, תבשילי קדירה, תפוחי אדמה, מרשמלו ...וכך גם המבוגרים וגם הילדים נהנים מהמדורה.