במהלך השנים האחרונות חלה התדרדרות מתמדת במצב הביטחון האישי של תושבי ישראל בעקבות עלייה רצופה של אחוזי הפשיעה בכל אזורי הארץ – אין כיום כמעט בית או משפחה בישראל שלא חוו, לצערנו, את הטראומה של חזרה לבית שנפרץ ונגנבו ממנו דברים יקרי ערך (כספית ורגשית) – התופעה הפכה לנפוצה ויום יומית עד שהמשטרה, באופן מעשי, "הרימה ידיים" ואינה מסוגלת להגן באמצעים המוגבלים שברשותה על הרכוש אותו מחזיקים התושבים בבתיהם, בודאי שלא לטפל ולפענח מקרי פריצה וגניבה. לאזרחים המגיעים להתלונן על מקרי גניבה לא נותר אלא להסתפק בהגשת תלונה פורמאלית, מילוי טפסים ותקווה לקבל החזר כלשהו על הנזק הכספי (אך בוודאי שלא הרגשי) מחברות הביטוח (במקרים בהם היה כיסוי ביטוחי).
אמצעי מיגון ואבטחה לבית
לאור מצב עגום זה, מוצאים יותר ויותר אזרחים בישראל פתרונות "פרטיים" למיגון ואבטחה על ביתם ורכושם. מעבר לביטוח הרכוש (שעולה כסף רב, ומסתיים לעיתים במאבק מתסכל בחברת הביטוח), משקיעים יותר ויותר אזרחים כסף רב במיגון בסיסי האמור לתת פתרון אבטחה לבית (ולו חלקי) – גדרות, שערים, כלבי שמירה ועוד, המחייבים בד"כ השקעה ראשונית בלבד. שלב מתקדם ויקר יותר של אבטחה לבית הוא השקעה במיגון אלקטרוני – ממערכת אזעקה בסיסית ועד למערכות משוכללות הכוללות מצלמות פנים וחוץ, מוניטורים לשליטה מתוך הבית וחיבור למוקד אבטחה המקבל אתרעה במקרי פריצה. מערכת אזעקה בסיסית יכולה לעלות אלפי שקלים בודדים לדירה, בעוד שמערכות מתוחכמות של אבטחה לבית יוקרתי המכיל רכוש רב יכול להגיע למאות אלפי ש"ח .
בחירת חברת שמירה
כל השקעה באבטחת הבית ע"י מיגון אלקטרוני, יקר ומתוחכם ככל שיהיה, יכול להתברר כחסרת תועלת לחלוטין אם לא תהיה חברת אבטחה או שמירה טובה, יעילה ואמינה, שתיתן מענה ברגע של כניסת פורצים לבית. מערכות אבטחה לבית הנסמכות על צופר אזעקה חיצוני האמור להבריח את הפורצים, או על עזרת והתערבות השכנים, כבר הוכחו מזמן כלא אפקטיביות. כיום ברור כי כל מערכת מיגון חייבת להיות מגובה בחיבור למוקד אבטחה, המחובר בקו טלפוני, אלחוטי או גם באמצעות מצלמות לבית, המקבל אתרעה מיידית על מקרי פריצה (או גם על ניסיונות נטרול של מערכת האזעקה). חברות שמירה אלה גם מחזיקות בשכונות ובאזורים המוגנים על ידן סיירי אבטחה (בד"כ ברכב), המסוגלים להגיע בתוך דקות ע"פ קריאה/ התרעה לבית הנפרץ. בעת בחירת חברת שמירה, חשוב לשים לב לבחור בחברה גדולה, מוכרת ואמינה, לברר איזה כוח סיור היא מפעילה בקרבת הבית, ואף לבצע מדי פעם "ניסיונות" קריאה כדי לראות האם אכן מגיע הסיור בזמן אפקטיבי.