כללי:
בעת ההרשמה לתואר שני טיפולי יש להגיש קורות חיים מפורטים הכוללים סקירה נרטיבית של ההתפתחות האישית והמקצועית. לקורות החיים מטרה כפולה: להכיר את הביוגרפיה של המועמד וללמוד על המשמעות הפסיכולוגית הנלווית לביוגרפיה זו. בחלק ממוסדות הלימוד קורות החיים מהווים את אחד הקריטריונים לזימון לראיונות קבלה ובחלק מממוסדות הלימוד קורות החיים משמשים כבסיס לראיון עצמו. לכל מוסד לימוד הגדרות שונות לפורמט של קורות החיים אך בסופו של דבר ישנם שני פורמטים:
שאלון: בפורמט זה מתבקש המועמד לענות בהעמקה אך בצמצום על שאלות אישיות רבות.
תיאור חופשי: בפורמט זה מתבקש המועמד לתאר את עצמו על פני 2-3 עמודים באופן נרטיבי ולהתייחס לניסיון רלוונטי, לסיבת הבחירה במגמה הספציפית ולתכונות אישיות המעידות על התאמה.
מתי רלוונטי?
את קורות החיים יש להגיש יחד או בסמוך להגשת המועמדות לתואר השני בפסיכולוגיה. כלומר, באזור פברואר של שנת הלימודים המיועדת.
כמה זמן לוקח לכתוב?
משתנה בין כל אחד לאחד, אבל מומלץ להתחיל לכתוב את קורות החייםלפחות חודש לפני ההגשה מהטעמים הבאים:
- מדובר בניסיון לתמלל בתמצות תהליכים נפשיים עמוקים באופן שייטיב עם סיכויי הקבלה, זה קשה וזה לוקח זמן.
- קשה לכתוב יותר מכמה שעות ברצף. לא מדובר בכתיבה אקדמית אלא בכתיבה אישית וחווייתית שדורשת הרבה הפסקות.
- עד לגרסא הסופית דרושות עריכות רבות.
-מומלץ לכתוב את קורות החיים, להניח להם ואז לחזור אליהם במבט רענן.
- כך תוכלו להראות את זה לאנשים אחרים.
-לוקח זמן להתחיל באמת לכתוב.
טיפים:
1. השלב הכי קשה הוא להתחיל לכתוב. זה תמיד מרגיש לא טוב ולא יודעים בכלל מאיפה להתחיל. אבל ברגע שמתחילים וניתן לערוך את הגרסא הראשונית, המצב כבר הרבה יותר טוב.
2. תפסת מרובה לא תפסת. הפורמט במהותו מגביל ולכן חבל לנסות להכניס את הכול. עדיף שמה שכן יכנס לקורות החיים יהיה כתוב בצורה מעמיקה וטובה .
3. לא חובה להתייחס לכל החוויות שעברתם ולכל "סערות הנפש", לא מדובר בטיפול פסיכולוגי חושפני. מאוד לגיטימי להחליט שיש חוויה שלא תכנס לקורות החיים במיוחד אם מרגישים שיהיה קשה לדבר עליה בראיון, המבוסס על קורות החיים.
4. רצוי לא לכתוב פרטים ביוגרפים בלי לתת להם משמעות פסיכולוגית ולא לכתוב תובנות פסיכולוגית בלי לקשר אותן לפרטים ביוגרפים. מצד שני, עדיין מדובר בקורות חיים פסיכולוגיות, ולכן חשוב לא לפחד להתייחס לתהליכים נפשיים עמוקים.
5. שווה להראות את קורות החיים למישהו שאתם סומכים עליו ומכיר את התחום.