חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בחינת המתא"ם

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/20121498 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כללי:
בחינת המתא"ם הינה בחינת קבלה לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה. כלל הנרשמים לתואר שני בפסיכולוגיה בכל אחת מהמגמות נדרשים לעמוד בבחינת המתא"ם (פרט למיעוט מגמות מחקריות שהביקוש אליהן נמוך). היות ומטרתו של המבחן היא לדרג מועמדים איכותיים בעלי השכלה אקדמית, רמת הקושי של המבחן הינה גבוהה ביותר.

מתי יש לגשת למתא"ם?
הבחינה נערכת אחת לשנה באמצע אוקטובר. על מנת להירשם לשנת לימודים מסוימת יש לגשת לבחינה של קיץ קודם (כלומר, אם מעוניינים להירשם לשנת הלימודים לאחר שנת הלימודים השלישית של התואר הראשון יש לגשת למבחן בתום שנת הלימודים השנייה). עם זאת, חשוב לזכור כי המבחן תקף רק לשלש שנים, כלומר הציון רלוונטי לשני מועדי ההרשמה שלאחר הבחינה.

מה משמעות ציון הבחינה?
הציון הינו יחסי לשאר התלמידים ונע בין 50-150. ציון המתא"ם מהווה קריטריון סף ואת אחד הקריטריונים (יחד עם ציוני התואר הראשון, קורות החיים וההמלצות) לזימון לראיונות הקבלה ולקבלה עצמה לתואר השני. ציוני מתא"ם שונים נדרשים בהתאם למוסד הלימוד ולמגמת הלימוד.

מבנה הבחינה:
הבחינה כוללת שני חלקים:

סטטיסטיקה ושיטות מחקר: חלק הכולל 40 שאלות בנושא סטטיסטיקה ושיטות מחקר, מהווה 30% מציון הבחינה ואורכו כשעתיים.

טקסטים מדעיים בפסיכולוגיה: חלק הכולל 4 טקסטים מדעיים בפסיכולוגיה ו10-15 שאלות על כל טקסט הנוגעות להבנת הטקסט ולסוגיות מתודולוגיות. חלק זה מהווה 70% מציון הבחינה ואורכו כשלוש שעות.

איך עושים את זה?
קשה, אבל אפשרי. השקעה בלימודים במהלך התואר והתכוננות נכונה ואינטנסיבית לקראת הבחינה מאפשרות לעבור את החוויה בהצלחה וללא נזקים נפשיים ארוכי טווח... המבחן מצריך יכולות גבוהות בסטטיסטיקה ושיטות מחקר ובהבנת טקסטים מדעיים בפסיכולוגיה. דרך ההתכוננות המומלצת משלבת בין למידה נכונה במהלך התואר לבין חזרה אינטנסיבית ותרגול בחודשיים שלפני המבחן עצמו.

טיפים:

1. מומלץ לגשת למתא"ם בסוף שנת הלימודים השניה מהסיבות הבאות:

-  רק כך ניתן להמשיך לתואר שני מיד לאחר התואר הראשון

-  המתאם הוא מבחן קשה וייתכן שתדרשו לגשת אליו שנית

-  בסוף שנת הלימודים השנייה החומר בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר 
עדיין טרי בראש

2.  לא צריך להיכנס ללחץ מהיום הראשון ללימודי התואר הראשון. מספיק לנסות להבין לעומק את החומר בסטטיסטיקה ושיטות מחקר ולקרוא כמה שיותר מאמרים בשפת המקור.

3.  מבחן המתא"ם דורש הכנה מקיפה ותרגול רב, לכן מומלץ לפנות עד כמה שניתן את החודשיים שלפני המבחן.

חובר ע"י פתרונות מתא"ם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דניאל גילון, מנהל פיתוח, פתרונות מתא"ם.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פתרונות מתא"ם

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/126491 צפיות
השלב האחרון לקראת ההרשאה לעסוק בפסיכולוגיה קלינית הוא בחינת ההתמחות. בחינת ההתמחות נערכת בתום ההתמחות, לאחר שהמתמחה עמד בכל מחויבויות ההתמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121893 צפיות
לאחר סיום התואר השני השלב הבא הוא שלב ההתמחות. שלב ההתמחות הוא השלב שבו עובדים במוסדות טיפוליים במטרה להתמחות בראיון, טיפול ואבחון. מבחינה מעשית, ההתמחות דומה במהותה לשלבהפרקטיקום רק שמספר הראיונות, הטיפולים והאבחונים רב יותר, וכתוצאה מכך האחריות גדלה.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/122384 צפיות
פנקס הפסיכולוגים הוא למעשה רשימה של פסיכולוגים המוכרים על ידי משרד הבריאות. הרישום נועד על מנת שיהיה מעקב ובקרה על מקצועות הפסיכולוגיה השונים ועל כן הרישום הכרחי לכלל העוסקים במקצוע. לאחר סיום התואר השני הרישום רלוונטי מכיוון שהוא נדרש על מנת לקבל מלגת התמחות המאפשרת ביצוע התמחות.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121822 צפיות
במסגרת חובות התואר השני נכללת עבודת התזה. בעבודת התזה התלמיד, בהנחיית אחד מחברי הסגל, נדרש להציע מחקר, לבצע אותו ולכתוב עליו במבנה של מאמר מדעי.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121654 צפיות
התואר השני מורכב מלימודים אקדמיים ומפרקטיקום שבמסגרתו התלמיד משתלב באחד ממוסדות הטיפול איתם עובד המוסד הלימודי. בפרקטיקום לומדים הלכה למעשה איך לטפל ולאבחן.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121391 צפיות
בכדי להיות פסיכולוג קליני יש ללמוד במגמה לפסיכולוגיה קלינית או במגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד. התואר השני מהווה את החלק השני בהכשרה האקדמית.

מאת: פתרונות מתא"םפסיכולוגיה11/04/121521 צפיות
לאחר הגשת המועמדות לתואר השני ובמידה והמועמד נמצא מתאים הוא מזומן לראיונות קבלה, להערכה קבוצתית או למרכז הערכה שמטרתם לבדוק את מידת ההתאמה של המועמד למקצוע טיפולי ולמגמה הספציפית במוסד הלימודי.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196727 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica