קייטרינג בשרי
אז איך בוחרים קייטרינג בשרי...?
קשת עולם הקייטרינג היא רחבה וצבעונית ויכולה ליצור כמעט כל תפריט לכל קהל וזה הייחוד שלנו לעומת מסעדות...
כאשר מסעדות מציעות לרוב מטבח בשרי או חלבי בלבד, קייטרינג כשלעצמו מציע מגוון רחב יותר, ולעניינו הבשרי, תחום הקייטרינג מציע גם, קייטרינג חלבי, ולמסורתיים גם קייטרינג חלבי כשר.
כמו כך, גם תפריט בשרי אינו מסתכם רק בבשרים על הגריל וסלטים רגילים כדוגמאת חומוס, בורגול ומטבוחה (שהם באמת, אבל באמת מדהימים כשלעצמם).
קייטרינג בשרי מציע את האפשרות שבה תוכלו לבנות תפריט המורכב מתבשילי קדירה, סלטים בשריים ומנות ראשונות מדהימות ומתוחכמות כדוגמת גלילות פרגית במילוי עלי רוקט עם רוטב הוייסן ופקאן סיני (טעים טעים).
כמו שאמרנו, הקשת רחבה ואתם עם המכחול...
כמה יעלה תפריט בשרי...?
כהכללה, תפריט בשרי עולה מעט יותר בגלל כמה גורמים כשהמכריע מבניהם הוא עלות חומר הגלם.
שלא תבינו לא נכון, לא חייב שהתפריט ירקיע שחקים בעלויות בכדי שיהיה טעים אבל סטייק עדיין יקר יותר מקיש...:-)
אפשר בהחלט להרכיב תפריט טעים ומרגש בסכום הגיוני שיעה את האורחים שבעים ומאושרים.
מה דורש מכם תפריט בשרי...?
האמת כמעט כלום, פשוט להתרווח על הכיסא עם מפית בצווארון וסכין ביד ימין ופשוט להמתין לפסטיבל הבשר... אומנם יש מוגבלויות מסוימות (כגון גריל בבית סגור) אבל את ההתאמה אפשר לעשות ללא בעיה עפ"י כל דרישה
אז בכדי שההמתנה תהיה קלה וטעימה צירפנו מתכון לתבשיל קדירה...
שוקרוט (תבשיל קדרה גרמני של בשר, בירה וכרוב)
מרכיבים :
6 תפו"א חתוכים לשמיניות
6 ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות גסות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
2 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
5 בצלים פרוסים לפרוסות ומופרדים לטבעות
1 כרוב קצוץ גס
3 ראשי שום חצויים לרוחב (כמו לימון שרוצים לסחוט)
2 בקבוקי בירה 330 סמ"ק
1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
50 גר' שומן אווז
2 קילו בשר אסאדו עם העצם
1/2 קילו קבנוס/נקניקיות מרגז לאמיצים
4 עלי דפנה
6 גרגרי ערער (אם אין לא נורא)
10 גרגרי פלפל אנגלי
כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
כף זרעי כוסברה שלמים
1/4 כפית אגוז מוסקט
4 ענפי טימין טרי
3 כפות דבש
גרידת לימון מ-1/2 לימון
2 כפות חומץ בן יין לבן
אופן הכנה :
1) לטגן בשמאלץ (שומן אווז) את השורשים, כל אחד בתורו עד להזהבה ולהוציא החוצה לקערה.
2) את הבשר והנקניקיות יש לטגן עד להשחמה ולהניח בצד.
3) את הבצל לטגן עד להשחמה ולהניח בצד.
4) עכשיו, לטגן את הכרוב עד שהופך רך ולהוסיף את כל המרכיבים שטיגנו עד עתה יחד 6 חצאי השום.
5) את התבלינים היבשים יש לשים בחיתול, לקשור היטב ולזרוק לקדרה.
6) אחרי טיגון קל של כל המרכיבים ביחד כ-5 דקות, יש להוסיף את הנוזלים של המתכון ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה.
7) משרתח, יש לכפות את הקצף ולבשל כ- שעתיים וחצי על אש בינונית נמוכה עד להתרככות והשר והסמכת הנוזלים.
8) יש להגיש עם פחמימה כגון אורז (גם קוסקוס אחלה...:-) ולפזר מלמעלה חופן של עשבי תיבול טריים קצוצים.
9) בתיאבון...:-)