מלון בוטיק בצפון תיירות מסוג אחר
חבלי הארץ היפים והפוריים ביותר בארצנו, מחיפה ועד ראש הנקרה, מהגליל ועד הגולן, הינם מוקד משיכה תיירותי לתיירות מקומית ולתיירות בינלאומית במשך שנים רבות. בשנים האחרונות ענף התיירות המקומית זוכה לעדנה מחודשת כאשר יותר ויותר אנשים, זוגות, בודדים ומשפחות בוחרים לבלות את החופשות שלהם בישראל ולא בחו"ל. בחירה זו מוסברת בדרכים שונות, הן מתוך פטריוטיות, הן מתוך מודעות לאיכות הסביבה הנפגעת מטיסות בכל העולם והן מתוך ההכרה כי ההנאה בחופשה נובעת מהייחודיות והאינטימיות בין אלו החולקים את זמנם מחוץ למרוץ העכברים של חיי היומיום הלוחצים של ארצנו הקטנה והטעונה. במקביל לעליה בכמות התיירות לצפון הארץ, עלתה כמובן גם הדרישה לפתרונות נופש ברמות שונות ובצורות מגוונות. לא עוד מלונות ענק המכילים תיירים כסרדינים בקופסאות חסרות חן וייחוד. חסל סדר חדרי אוכל קיבוציים המאכלסים עשרות ומאות אנשים במקביל עם תורים למזון שאיכותו שנויה במחלוקת. עם ישראל עובד קשה, וכשהוא נופש הוא רוצה ליהנות מהחוויה וללא סימני שאלה מיותרים. מסיבה זו התעורר שוק חדש שהיה די שקט עד העבר הלא רחוק, שוק של מלונות ייחודים וקטנים, מלונות פרטיים המנוהלים על ידי אנשים שאוהבים לארח באמת, ולא ממקום של מקסום רווחים. לשהות בצימר או במלון בוטיק בצפון זו בחירת החופשה הפופולארית ביותר היום בקרב אלו המחפשים איכות אמיתית בנופש שלהם. לכל הישראלים שטעמו את אירופה, או לאלו שחידדו את חוש הטעם והריח שלהם ורוצים לקבל חוויה ייחודית יש מענה לדרישות. בעוד בעבר הלא רחוק אלו מאיתנו, ויש רבים שכאלו, שרצו ליהנות מהאיכות האירופאית של גורמה אמיתי (ולא רק במזון) היו צריכים לעלות על טיסה לדרום-מערב צרפת או להרי שוויץ המושלגים. כיום לנופשים אלו יש פתרונות מקומיים. אנשים בעלי יוזמה וחזון פתחו מקומות ייחודיים, בעיקר בצפון הארץ, ועל רקע נופים משגעים הם מציעים לאורחים חוויה של מלון אך באיכות של חו"ל. כשאתם בוחרים במלון בוטיק אתם בוחרים בעיצוב מדוקדק ומדויק עם אג'נדה של יופי ואסתטיקה כאורים ותומים. חדריו של מלון בוטיק יהיו מעוצבים בטיב טעם על ידי מעצב עם ייחוד ודיוק, האופי של המלון יהיה מעניין וייחודי ויתגלה בכל רגע מחדש בכל פינה במבנה המעוצב. לא רק הארכיטקטורה ועיצוב הפנים הם שהופכים מלון בוטיק לחוויה בפני עצמה. עם ישראל אוהב לאכול. רואים זאת בחגים שלנו, ובמנהגי האכילה שלנו במסעדות ובמלונות. מלונות המכנים עצמם "מלון בוטיק" לרוב מכילים מסעדה או חדר אוכל ברמה יוקרתית ביותר, ומגישים אוכל איכותי וייחודי שניתן להציע רק כשמבשלים לקבוצות קטנות של אורחים. איכות שכזו לא יכולה לעולם להישמר במלונות הענק שהיו מקובלים עד לא מזמן כאתרי הנופש העיקריים של ישראל, וכיום המגמה היא לכיוון ארוחות גורמה בהן כל פרט ופרט מהווה חוויה עשירה ומהממת. לחמניות האפויות במקום ומקמח מלא בסגנון כפרי, לצד גבינות מהמשק האורגני של השכנים ועם מיץ שנסחט במקום מההדרים המעטרים את הבוסתן האחורי המעוצב בטוב טעם. חווית האכילה העשירה שתוכלו למצוא במלון בוטיק בצפון מלא העושר האקולוגי ומגוון הפירות והירקות הינה חוויה קולינארית ייחודית והיא לבדה הופכת את חווית הבוטיק לכל-כך פופולארית. אנשים רבים באים להתארח במסעדות של מלונות אלו בכדי לאכול ארוחה שכזו בעודם מטיילים באזור הצפון, באזורים ההופכים לאיתם לאותם המקומות המדוברים בעולם כגון חבל פרובאנס שבצרפת. בעוד הרבה מאוד אנשים עדיין מעדיפים לנפוש במיני מלונות ענק ולסעוד ב"היכלי האבסה" בהם הכמות עולה בהרבה על האיכות, אנו רואים מגמה חדשה וברורה. מגמה תיירותית זו תורמת רבות לשגשוג צפון הארץ, והיא כיוון מבורך ואיכותי הלוקח את התיירות הישראלית צעד קדימה אל העתיד. אירוח במלונות בוטיק הינו סטנדרט מוכר ברוב העולם, וכיום הוא הולך ומתפתח גם בארצנו על ידי אנשים פרטיים בעלי יוזמה וחזון הלוקחים את התשוקה שלהם לארח ברמה הגבוהה ביותר.