תהליך אוטומטי לשינוע בצק ממיכל הזנה העברתו למנגנון קביעת צורה ומידה מדויקת, והעברת מנות למערכת המשך, מהווה אתגר ל מתכנן מכונות. בעיה מורכבת יותר עומדת בפני מתכנן מכני כשהדרישה למוצר במנות מדויקות של גרמים בודדים משולב במערכת למינון ושינוע בצק באופן מסונכרן למכונת אפיה.
דרישה למנות קטנות (7 גרם) הצורך לשאוב את הבלילה ממיכל, לשנע את הבלילה ליחידת מינון , שליפת הבלילה בשלמותה ובצורה אחידה אחרי מינון בצק, והעברת הבלילה למכונת אפייה אוטומטית בעייתית! בכל שלבי התהליךיש צורך להתגבר על דביקות החומר ולעמוד בזמני שינוע של שניות בודדות. הנתונים מחייבים "תפירת" מכונה משלב הרעיון, ו תכנון המכני עד שלב פיתוח מכונה שלמה מותאמת לאופי תהליך במפעל המזמין תוך התחשבות בבעיות של נוחות אחזקה פרוק/הרכבה לצורך ניקויי יום יומי בהתאמה עובדים עם קישורים טכניים מינימליים.
בצק מורכב מחומרים אורגנים משווק ע"י ספקים שונים בהרכבים וממקורות שונים, הגדרת תכונות הבלילה בעייתית עקב ריבוי המשתנים במבנה הבלילה, זמן מדף , שינויים בלחות, עונות השנה, טמפרטורות, שינויי טמפרטורת בזמן העבודה והתהליך או עקב אחסון במקרר, כמות נוזלים משתנה, חוסר דיוק במרכיבי הבלילה ועוד…. כל הפרמטרים הנ"ל משנים את התנהגות החומר ואת מידת הצמיגות ומידת הידבקותו.
בשוק מתקנים דומים שנותנים מענה למנות גדולות ברמות דיוק נמוכות ללא סינכרון מדוייק עם מכונות בקוו היצור ובזמני שינוע ומינון איטיים. המערכות מבוססות על שאיבה בורגית או חלזונית שמשנעת את הבלילה ממאגר הבלילה (סילו/הופר) להמשך תהליך...כאשר הבלילה אינה הומוגנית ויש בה חללים וכיסי אוויר. במינון בגרמים בודדים בצורה גאומטרית אחידה אין אפשרות לבלילת הבצק בתוספת בועות אוויר, הצורך לעצב את הבצק בצורהמרחבית אחידה מחייב להפעיל על מערכת העברה הבצק והמינון כח שנותן אפשרות לקבל את מידה וצורה אחידה כך מתאפשרת העברה למכונת אפייה אוטומטית ומיקום מדויק של מנת הבצק בהמשך תהליך הכבישה עיצוב צורה תוך כדי האפייה.