רבים מתלבטים בין שכירת כספת בבנק לקניית כספת משרדית פרטית. קיימים מספר הבדלים בין שתי האפשרויות. איזו אפשרות כדאית יותר? תלוי בצרכים של הלקוח.
גישה לכספת.
כספת בנקאית נמצאת בחדר כספות מבוצר בבנק. בעל הכספת יוכל לגשת לכספת זו רק בשעות הפתיחה של הסניף, ובנוכחותו של עובד הבנק שראה שהכספת נפתחה על ידי הלקוח ולא על ידי אדם אחר. לאחר שנפתחה הכספת, עובד הבנק יוצא מחדר הכספות ונותן לבעל הכספת לעשות בה כרצונו.
לפני ששוכרים כספת בבנק יש לחשוב: האם הבנק נמצא קרוב למשרד? האם לעובדים ישנה אפשרות לגשת לבנק בשעות הפתיחה שלו? האם הם צריכים לעשות שימוש תכוף בתכולת הכספת?
מניעת פריצת כספות
אף כספת אינה חסינה בפני פריצות. כספות טובות הן כספות קשות לפריצה, שלוקח זמן רב ומחשבה רבה לפרוץ אותן. היתרון של הבנק הוא באבטחה אנושית צמודה. החיסרון הוא בכך שהבנקים היו מאז ומעולם יעד נחשק לפריצות. שוד הכספות הבנקאיות הזכור ביותר הוא שוד הכספות הגדול ב2002, בו נשדדו 454 כספות בבנק דיסקונט.
עלויות שמירה ואבטחה
כל מי שקונה כספת ומבטח אותה חייב לפי דרישות חברות הביטוח באמצעי מיגון חיצוניים: אזעקה, חיישנים, נעילת המבנה בו מאוחסן הכספת ועוד. אמצעים אלו עולים כסף, אך גם בבנק צריך בעל הכספת לשלם תשלום נוסף עבור שמירה ואבטחה. בשנים האחרונות קיימת מגמה של עלייה בעלויות השמירה והאבטחה, והכספות בבנק נהיו יקרות יותר מבעבר. אדם המתלבט בין שכירת כספת בבנק לקניית כספת למשרד צריך להשוות את עלות השמירה על הכספת בבנק, לבין עלות השמירה על כספת משרדית פרטית. כמו כן, עליו לחשוב אם אמצעי האבטחה הקיימים ברשותו מתאימים לצרכי משרדו יותר מהשמירה הקיימת בבנק.
ביטוח
כאשר מדובר בביטוח הכספת, אין הבדל בין כספת בבנק לכספת פרטית, ובשני המקרים על בעל הכספת לפנות בעצמו לחברות הביטוח.
במקרה והלקוח החליט על קניית כספת למשרד באופן פרטי, מומלץ שידע את התקנים הבסיסיים לכספת טובה, ויברר בחברות לייצור כספות אליהן הוא פונה אם הכספות שלהן עומדות בתקנים. מידע נוסף על תקנים לכספות משרדיות, כספות חסינות אש, כספות למדיה מגנטית, כספות לבית ועוד ניתן למצוא באתר J.SH.