כיוון שאתם רגילים לשבת בביתכם או לצאת לקניונים השונים שיש בארץ ואין אתם מנוסים בגלישת סקי חשוב להזהר ולנקוט באמצעים מיוחדים על מנת להבטיח את שלומכם, שלום משפחתכם וכמובן את שלום העוברים ושבים או הגולשים. מי לא רוצה שהחבילת סקי שרכש הוא תהיה מושלמת ? אני מניח וצודק שכולם רוצים בכך. לכן חשוב לקרוא מאמר זה ולהסיק את המסקנות הנכונות על התנהגותכם מבחינות שונות כאשר אתם נמצאים באתרי סקי מסביב לעולם. אז כמו שהזכרתי ופירטתי קודם - אנחנו הישראלים רגילים לסביבת מזג אויר ים תיכונית ללא קרח \ שלג או סקי ולכן אנחנו לא מתמצאים בכללי הזהירות שיש לדעת וליישם. עבדכם הנאמן קיבץ עבורכם מספר נקודות שחשוב לשים אליהן לב כאשר יוצאים לבילוי סקי :
1. נדירות מאוד הפעמים בהן אין עמכם עוד גולשים באתר סקי אליו הלכתם. לעולם לא תגלשו לבד וגם אם זה כולל אנשי צוות שישהו במקום בזמן ההנאה שלכם. חשוב מאוד לא לגרום ל"תאקלים" עם הנגולשים הארים ולכבדם אם בטעות התנגש בכם גולש סקי או גולשת סקי אל תהיו ישראלים ופשוט וותרו לו. מאין לכם לדעת אם מקצועי\ת הוא\יא ואם אתם דווקא אלה שהצלתם אותם מהתנגשות בסלע בגלל שהשלג היה רך מידי ? ברוב הפעמים יעטפו אתכם אנשים מכל חור וזאת הבעיה הגדולה ביותר בחופשות סקי - שאין לדעת מהיכן תגיע ההתנגשות הבאה. האתרים מפוצצים באנשים, משפחות ושאר חבר'ה ולפעמים מתרחשים דברים שלא בשליטתכם. אז כפי שכבר אמרתי מקודם, אל תצאו ישראלים, פשוט וותרו כי אין לדעת לאן זה יכול להוביל (רמז: משטרת ישראל זה לא משטרת שוויץ).
2. בכל מסלול סקי בעולם ישנם מכוונים, שלטים, אזהרות, מדריכים, מפות וכו'. חשוב תמיד לשים אליהם לב ולזכור אותם כי אני חושב שאף אחד מכם לא מעוניין להשתתף בהוצאות הביטוח על הקפצה של יחידה 669 וגם זה לא ממש אפשרי כי ברוב האזורים אין קליטה ורק אם יש לכם טלפון לווייני זה אפשרי במידת מה (שאלו את חברת הדני נסיעות רחובות על כך ). חשוב להכיר את כל הסימנים באתרי הסקי על מנת לא להאבד בהם. תזכרו תמיד איפה נמצא מה וכל דבר! זכרו תמיד איפה בערך ממוקמים המעליות ומסלולי סקי השונים. לא מומחים בדבר ? שאלו, התעניינו, קחו אתכם מדריך צמוד. השקיעו עוד טיפה כסף ותחסכו מעצמכם הוצאות מיותרות לעתיד ושעות סיכון שיהרסו לכם את הבילוי סקי שאליו אתם יוצאים. ישנם מסלולי סקי שלא מסומנים והם מיועדים לגולשים מיומנים (אוף פיסט), עליכם לקחת את המסלולים בצבעים השונים לפי ההתאמה שלכם אליהם. מסלול סקי ירוק, מסלול סקי כחול, מסלול סקי אדום ומסלול סקי שחור.על כל אלה תוכלו לקרוא באתרים ככגון www.time2ski.co.il אשר בהם יש פירוט על הנושא באופן מעולה ובצורה מעניינת מאוד. ישנם עשרות אתרים המסבירים על זה ותוכלו לקרוא גם בלוגים על סקי בתפוז או ישרא בלוג ואפילו וורדפרס ואולי גם באתרי מאמרים. מתמחים ומוחים, הרשת מלאה בהכול מכול. הקדישו זמן מועט אך חשוב להכרת כל המתקנים באזורי סקי הנבחרים שבהם תבקרו וחשוב תמיד לשמור על קשר עין עם מבקרים אחרים.
3. בהמשך לסעיף הקודם חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת למתרחש באתר סקי המיועד. בקרו תחילה בביתן הכניסה ובררו על איזה מסלולים עובר חתול השלג שאמור ליישר אותו, איפה מתבצעות עבודות, היכן יש בעיות תחזוקה, האם יש סופות ובאילו אזורים, איך רואים שהמסלול סגור ואסור להכנס אליו, האם יש בעיה ברכבל וכיוצא בזה. אם לא תשימו לב ישנה בהחלט סבירות לא נמוכה שיתרחש לכם משהו לא טוב. חשוב גם לבדוק טוב טוב שהמסלולים אינם בשיפוץ כי אף אחד מאיתנו לא רוצה להתקל מולו בפתאומיות ברכב תחזוקה ענק שהנוהג בו בכלל עלול לא לראותכם באמצע סקי כי הרכב לא אמפשר זאת ולא בנוי בצורה כזאת.