"גיל ההתבגרות", הוא תקופת המעבר בין הילדות לבין הבגרות, והיא נמשכת כמעט עשור. במהלך גיל ההתבגרות עוברים נערים ונערות שינויים פיזיים, המתאפיינים בעיקר בצמיחה, התפתחות וכמו כן גם שינויים קוגניטיביים תפיסתיים. במדינת ישראל ניתן לקבוע כמעט בוודאות שגיל ההתבגרות מתחיל עם טקס הבר/ בת המצווה.
גיל ההתבגרות הוא גיל קשה עבור הנערים עצמם ועבור הסובבים אותם, מכמה בחינות. בעקבות השינויים הפיזיים שעוברים הנערים בגיל הזה, הדימוי העצמי שלהם עשוי להיפגע והם עלולים לחוש תחושות חוסר ביטחון. מעבר לכך, השינויים הרגשיים שעוברים הנערים בתקופה זו גורמים להם להתנהג בצורה מעט שונה מהרגיל, ולפעמים לחוות מצבי רוח משתנים המשפיעים גם על הסובבים אותם, ובמיוחד על משפחתם הקרובה. לא בכדי קרויה תקופת המעבר הזו גם: "משבר גיל ההתבגרות".
משבר גיל ההתבגרות מתאפיין במספר התנהגויות מוכרות: מרד בסמכות, אם בבית הספר ואם בבית, הרגשה שהנער אינו מובן על ידי אף אחד, מצבי רוח משתנים ועוד ועוד.
במהלך תקופת ההתבגרות חשוב לשמור על קשר רציף עם מתבגרים, דרך שיחות משותפות שאפשר לערוך דרך קבע, דרך פעילויות משותפות ואפילו "משחקים משפחתיים".
דוגמא טובה למשחק שכזה, שתוך כדי הפעילות בו ניתן לערוך שיחה ערה ולגלות בעיות ותחושות מפריעות, הוא משחק ה"טאקי".
אחד היתרונות הבולטים של המשחק המדובר הוא שהוא מתאים כמעט לכל גיל (למעט הגיל הרך מאוד), אי לכך ימצאו אותו מהנה גם המתבגרים שבבית וגם המבוגרים.
ניתן לשחק את משחק הטאקי באמצעות קלפי משחקים שקונים בחנויות המשחקים, אבל אם רוצים להשתלב בעולם המודרני של המתבגר של דור העכשיו, אפשר לשחק אותו גם באמצעות האינטרנט. משחק ה"טאקי מולטיפלייר", הנועד למספר משתתפים, וניתן למצוא אותו באתר האינטרנט הישראלי למשחקי טאקי- מאפשר לעשות בדיוק את זה.
אז קדימה, פתחו שיחה עם נערכם המתבגר ושלבו הנאה תוך כדי!