כלים חד פעמיים – עידן חדש של צרכנות
השימוש בכלים חד פעמיים זו תופעה מאוד נפוצה בימינו. המשמעות המילולית של "חד-פעמי" היא כוונה לשימוש מוגבל (בדרך כלל אחד) או זמן שימוש מוגבל. פריטים חד פעמיים נוחים וידועים לשימושים רבים מאוד. לאחר השימוש כלים חד פעמיים הופכים לפסולת.
הנתונים הסטטיסטיים מראים שהשימוש בכלים חד פעמיים הולך וגובר, ויחד עם הגדילה עולה העומס על הסביבה. חלק מהכלים באמת ממוחזרים, אך רובם הגדול מגיע לאתרי פסולת ומעלה את הזיהום הסביבתי.
אי אפשר להתעלם מן העובדה שהחברה המודרנית אינה מודעת מספיק לבעיה זו. אחוזי מחירה של הכלים החד פעמיים עולים פי כמה בכל שנה, ויחד איתה עולה אחוז הצריכה שאינה הכרחית.
לצערי הצריכה המיותרת אינה הגורם היחידי לגדילה בזיהום הסביבתי. בשוק קיים מבחר גדול של ציוד נקיון מקצועי שמשווק כטוב לעור הידיים. אך המעטים בלבד יודעים שחומרים אלה מזיקים מאוד לאוזון. אנו חיים קיום ולא חושבים על ילדינו ונכדינו. הרי הם אלה שהולכים לנשוא אחראיות על מעשינו ועל התנהגותנו.
אז מה הפתרון? לא להשתמש בחומרי ניקוי? לא להשתמש בכלים חד פעמיים? כמובן שזוהי לא המסקנה. הרי הם באמת מקלים על חיינו. המשיכו ועשו שימוש בציוד נקיון מקצועי, השתמשו בצלחות וכוסות, אך אנא עשו את הדבר בחוכמה. אל תהפכו את העניין להרגל ועשו מאמץ לעשות שימוש בכלים רב פעמיים.
חומרים רבים ניתנים למיחזור חוזר. בכל עיר כמעט ניתן למצוא תאים מיוחדים לאיסוף בקבוקי פלסטיק. עברו לידם פעם בשבוע ותמחזרו את בקבוקי הפלסטיק. המאמץ שתשקיעו הוא מינימאלי, אך ההשלכה שהיא רבה מאוד. עודדו את המשפחה והחברים למחזר. הרי כדור הארץ יש לנו רק אחד. בואו נשמור עליו.