תחום המיני בפסיכולוגיה מכוון יותר לתפיסה ההתנהגותית של בני הזוג וכיצד הם מתנהגים ואיך מתמודדים עם הבעיה שלהם. בעיות בחיי המין של בני הזוג נובעים כתוצאה מהרבה סיבות שפסיכולוגים מנסים לאתר בזמן הטיפול. יכולים להיות סיבות פיזיולוגיות וסיבות פסיכולוגיות. כתוצאה מהטיפול קיים שיפור אצל מרבית בני הזוג.
בעיות פיזיולוגיות שיכולות להשפיעה על החיי המין של הזוג הן שונות, למשל חוסר זקפה אצל הגבר או יובש בזמן קיום יחסי המין אצל האישה. בעיות פיזיולוגיות יכולות לגרום לאי נוחות אצל שניהם וכתוצאה זה הורס את כל התהליך, הם עסוקים במחשבות על זה וכמובן שלא מצליחים להשתחרר מהתחושה של לחץ. עם הבעיות האלו בני הזוג מגיעים לייעוץ מיני וברוב המקרים פסיכולוג או סקסולוג יכול להפנות אותם לרופא שמתמחה בתחום והבעיה מטופלת בצורה הרפואית.
בעיות פסיכולוגיות הן יותר קשות לטיפול כי הרבה פעמים לוקח זמן עד שהמטופלים מצליחים להסביר מה מפריע להם ואיך הם מרגישים. אם שני בני הזוג מגיעים לטיפול התהליך הופך ליותר קל כיוון שלפסיכולוג חשוב לשמוע את שתי הצדדים וכך לאתר את הבעיה בצורה מהירה יותר.
בעיות פסיכולוגיות יכולות להיות שונות, למשל אצל גברים זה יותר חששות שלא יצליחו לספק את הבת הזוג לשלהם או שמפחדים לאכזב. אצל נשים לרוב קיים חוסר ביטחון בנוגע לגוף שלהן. נשים אחרי הריון ולידה חוששות למראה החיצוני והן חושבות שהגבר שלהן כבר לא נמשך אליהן.
כמובן שפרט לבעיות פיזיולוגיות או פסיכולוגיות קיים גם היבט נוסף שזה ריכוז ושחרור. אצל מרבית בני הזוג שפונים לייעוץ מיני קיימת שכיחות גבוהה של תלונות על רקע זה. כמובן שפסיכולוג מצליח להגיעה לבעיה לא ישר אלא אחרי מספר מפגשים. מתברר שלרבים מפריעים גורמים שונים כגון אור שדולק, רעש חזק או חוסר נוחות במקום מסוים. למשל בזי הזוג שיש להם ילדים, נמצאים כל הזמן במטח שלא יתעוררו ולא יכנסו לחדר או תינוק שיכול להתחיל לבכות. אלו סיבות מספיק טובות שיכולות לגרום לחוסר ריכוז במיטה.
טיפול מיני או יעוץ מיני חייב להתבסס על אמונה בהצלחה ו"שיעורי הבית" שמקבלים בני הזוג מהפסיכולוג. הוא יכול להדריך אותם כיצד עליהם לפעול בשביל לקבל תוצאות טובות יותר. בני הזוג גם חייבים לשמוח אחד על השני ולא להיפגע מהביקורת שעלולה להיות מהצד השני.