עם הגעתם של הורינו אל גיל הזהב, צצות להן בעיות שונות ביניהן הבדידות ומחלות. קשישים רבים סובלים ממחלות האופייניות לגיל הזקנה : אלצהיימר, פרקינסון, דמנציה, מחלות לב, מחלות מפרקים, סוכרת ועוד. לא תמיד הילדים זמינים להורים בשל מחויבויות אחרות ועל מנת לפתור בעיות אלה, ולהעניק לקשיש ביטחון ורגיעה, מומלץ להתקין לחצן מצוקה בביתו. לחצן מצוקה מסייע לקשיש כאשר איננו חש בטוב באמצעות יצירת קשר עם מוקד מצוקה.
למי מיועד לחצן מצוקה?
לחצן מצוקה לרוב מיועד לקשישים הגרים בגפם או עם מטפל סיעודי, אלו הם קשישים אשר החליטו לא להעתיק את מגוריהם אל בית אבות או דיור מוגן. לחצן מצוקה לקשישים יכול להיות נייד או נייח, בצורת שעון או תליון, מותקן במכשיר הטלפון הביתי או אפילו בטלפון הסלולארי. וישנו גם לחצן מצוקה מיוחד המתאים לאנשים עם מחלות לב, אשר חוו התקף לב
כיצד לחצן מצוקה פועל?
קל מאוד לתפעל לחצני מצוקה. קשישים רבים אינם מסוגלים להתנייד בזמן חבלה או נפילה או בשל בעיות אחרות ולכן לחצן מצוקה תמיד נמצא בסמוך אליהם. כאשר הקשיש איננו חש בטוב, או סובל מאירוע טראומטי כזה או אחר, באמצעות לחצן מצוקה הוא יוצר קשר עם מוקד המצוקה הזמין 24 שעות ביממה.
כיצד פועל מוקד מצוקה?
עם קבלת הקריאה של הקשיש באמצעות לחצן מצוקה לקשישים, הוא יקבל מענה מיידי, כיצד לנהוג, הנחיות אשר עשויות לעזור לו בזמן המצוקה, לשלוח תוצאות בדיקת אק"ג, ובמקרים דחופים ישלח צוות רפואי לביתו.
מדוע מומלץ להתקין לחצן מצוקה?
לחצן מצוקה בהחלט יכול להציל חיים, ולספק סיוע בזמן אמת. כמו כן, לחצן מצוקה מעניק ביטחון רב לקשישים הגרים בגפם מתוך ידיעה שמישהו משגיח ושומר עליהם.