כולנו מכירים את "משחק הזיכרון"- במהלך המשחק פזורים זוגות רבים של קלפים (זוג- משמע שני קלפים עם אותו הציור עליהם), כשפניהם כלפי מטה- כך שהשחקנים אינם יכולים לראות מהו הציור שנמצא על כל קלף. כל שחקן בתורו הופך שני קלפים- במידה והפך שני קלפים המהווים זוג, הוא יכול להרימם ממקום המשחק ולשמרם אצלו כזוג שהרוויח. השחקן שהרוויח את מספר הזוגות הגדול ביותר בסיום המשחק- ינצח.
הטריק במשחק הוא, כאמור- הניסיון לזכור היכן מונח כל קלף, גם כאשר הוא הפוך ופניו כלפי מטה. אי לכך, ניתן להסיק שככל שהמשחק מתקדם יותר (כלומר- עבר יותר זמן מתחילתו), כך השחקנים יוכלו למצוא זוגות קלפים ביתר קלות- הם גם יזכרו טוב יותר היכן ממוקם כל קלף וגם מספר הקלפים שעל השולחן יפחת משמעותית.
למשחק יתרונות רבים- הראשון שבהם הוא בכך שהמשחק הוא משחק חברתי, ומעודד יכולות חברתיות אצל ילדים (את המשחק לא ניתן לשחק לבד והוא מיועד לשני שחקנים ומעלה). היתרון השני המשמעותי במשחק הוא העובדה שהוא עוזר לפתח את הזיכרון- אצל מבוגרים ואצל ילדים כאחד.
יתרונות נוספים למשחק המפורסם מגיעים כתוצאה מהממשק שבו מופיע המשחק. "סופר מריו משחק הזיכרון"- לדוגמא, משחק זיכרון אשר מופיע באתר משחקי המריו הישראלי, מציע יתרונות מגוונים לילדים בהקשר של למידת מיומנויות מחשב והכרת עולם האינטרנט.
המשחק יעניין במיוחד ילדים כיוון שכוכבו הוא לא אחר מאשר "סופר מריו", דמות הילדים החביבה ממשחקי המחשב המוכרים.
באתר המדובר ניתן למצוא משחקים נוספים ומעניינים עבור ילדים, בכיכובו של מריו ואחיו, לואיג'י, ודמויות נוספות מקוריות לא פחות, כגון סוניק הקיפוד או פקמן.
אז אם תרצו לפתח את זיכרון ילדיכם ולעזור להם להכיר את עולם המחשב בו זמנית- זהו מקום טוב להתחיל בו.