אגדות הן למעשה סיפורים, אשר דרך סיפורם היא "מפה לאוזן". משתמע מכך, שהאגדות בהחלט אינן מסופרות תמיד כפי שסופרו בהתחלה.
המאפיינים העיקריים של אגדות הם שכותבן אינו ידוע, ושלא מוזכר זמן ספציפי בסיפור עצמו. בנוסף, באגדות, במידה וישנו אקט שיוגדר בעולמנו כ"על טבעי", באגדה הוא יוגדר כנס, הסיבה לכך היא שהאגדות מתיימרות להיות מציאותיות וכאלה שכל אחד מקהל השומעים יוכל להאמין ביתר קלות שהן אכן קרו.
ברוב התרבויות בעולם, ישנן אגדות רבות המספרות את תחילת הקמת אותה התרבות, והן בעצם "בסיס התרבות", עליו מושתתים המסורת והמנהגים של החברים בקהילה.
דרך העברת האגדות נעשתה בעל פה, אל מול קהל, באירועים משפחתיים או כנסים מסוימים, כמו גם במוסדות חינוכיים- בתי ספר, לדוגמא. האגדות שסופרו בדרך כלל התאימו עצמן לרוח התקופה, כלומר- מי שסיפר אותן באותה העת, שילב בהן אלמנטים מסוימים שהפכו את האגדה לעכשווית יותר.
כיום, האגדות ממשיכות להיות מועברות מפה לאוזן, אך הן אף השתדרגו- כיום, הן גם מופיעות בספרים (בעיקר ספרי ילדים), סדרות, סרטים ואפילו משחקים!
כולנו זוכרים את אלאדין, בנו של חייט עני, אשר מצא מנורת קסמים והצליח בעזרתה להגשים את כל משאלותיו. אז אולי תתפלאו לשמוע שהיום אלאדין מופיע גם באינטרנט, במשחקי ילדים! הדוגמא הטובה ביותר לכך היא משחק ה"טאקי אלאדין", שניתן למצוא באתר משחקי הטאקי הישראלי.
במשחק המדובר הוחלפו קלפי המשחק בכאלה המכילים את הדמויות המוכרות ביותר מסיפורו של אלאדין, לשם ההנאה בלבד של הילדים המשחקים.
באתר המדובר ניתן למצוא כמובן משחקים נוספים המבוססים על משחק הטאקי המוכר, כגון משחק ה"טאקי מולטיפלייר", המיועד למספר רב של שחקנים.
השאלה שנותרה היא האם בעתיד, כאשר נרצה לספר לילדינו אגדה כלשהי, נהיה מחויבים לפתוח בשביל זה את המחשב!