"מהירות האור" היא מהירות התנועה של קרני האור שאנו רואים. המהירות המדוברת היא מהירה עד מאוד, ומגיעה כמעט ל- 300 מיליון מטרים בשנייה!
את תחילת חקר מהירותו של האור אפשר לייחס לאולה רמר, פיזיקאי בתפקידו, שהחל במלאכה בשנת 1666. המסקנה הראשונה שהוא הגיע אליה במהלך מחקרו הייתה שלאור לוקחות 10 דקות שלמות לעבור מרחק השווה לחצי מקוטר כדור הארץ.
הראשון שהחל לחקור את מהירות האור פר שנייה, ואשר התבסס בעצם על מחקריו של אולה רמר, היה הפיזיקאי כריסטיאן הויגנס.
בסופו של דבר הגיעו החוקרים למסקנה שלאור לוקח 8 דקות ו- 12 שניות להגיע מהשמש ועד לכדור הארץ. בעקבות הקביעה הזו, נתבעו מונחים נוספים, כמו "שנת אור"- המרחק שעובר העובר בשנה אחת (והוא 9 טריליון קילומטרים פחות או יותר).
כל המונחים הללו והעובדות המעניינות נוטות להיזכר טוב במיוחד אצל ילדים, אשר יש להם נטייה טבעית לאהוב מהירויות גבוהות במיוחד. הילדים של היום, למעשה, מחפשים "מהירות" בכל דבר בו הם עוסקים- הם נהנים לשחק במשחקים מהירים, כגון משחקי וידאו או מחשב, הם אוהבים לצפות בתוכניות בטלוויזיה, אשר מוצגות להם בכל שעות היום והם אינם צריכים לחכות לשעה מסוימת בה התוכנית תשודר, וכמובן, הם חיים בעולם בו האינטרנט, שמהווה רצף מידע מהיר ואינסופי, תופס מקום חשוב מאוד.
בהקשר של האינטרנט, הילדים מקבלים ממנו הרבה מאוד מידע, כמו גם מיומנויות לחיים וכמובן שעות של הנאה. בהקשר למשחקים אינטרנטיים- כנראה שהילדים יבחרו במשחקים "מהירים" ופחות בכאלה שדורשים סבלנות מרובה. לכן בדיוק משחק הבאבלס המסורתי מתאים כל כך לילדים.
המשחק המדובר מבוסס על חשיבה, אך גם על אסטרטגיה ובטח ובטח על מהירות. באתר משחקי הבאבלס הישראלי ניתן למצוא את מגוון משחקי הבאבלס, המהירים יותר ופחות, ולהנות משלבים מהירים במיוחד וממשחקים מגוונים ומעניינים.