בין ההתלבטויות לבית אבות או דיור מוגן רצוי שתיקחו בחשבון את בית האבות לעצמאיים.
בארץ ניתן למצוא למעלה מ- 400 מסגרות דיור לגיל השלישי. מתוך ה-400 מסגרות דיור לגיל השלישי יש כ- 100 בתי אבות אשר מיועדים לקשישים עצמאיים.
בתי אבות אלו ממש כמו דיור מוגן וכל מסגרת אחרת שמיועדת כדיור מסוג דיור לגיל השלישי נמצאת בפיקוח של משרד הרווחה. בתי אבות אלו מיועדים כאמור לקשישים עצמאיים שבחרו לשנות את המגורים שלהם וליהנות מחיי חברה דינאמיים יותר.
דיור לגיל השלישי – בית אבות
בעבר אנשים היו מקבלים קונוטציה שלישית ברגע שהם שמעו את המילה "בית אבות". מעבר לכך, אנשים היו נוטים לקשר את בית האבות עם מילים כמו הזנחה, ברירת מחדל, לכלוך, בדידות וכולי. כיום לעומת זאת, בית אבות, ממש כמו דיור מוגן, מתקשר לאיכות חיים טובה יותר.
מה שגרם לשינוי החשיבה אודות בתי האבות הם דווקא הקשישים עצמם שהפכו לקהל גדול מספיק על מנת להתחיל ולעלות רעיונות ופיתרונות לדיור מסוג דיור לגיל השלישי. על ידי כך הפכו אותם קשישים את בתי האבות הרגילים למשודרגים יותר.
כולם רגילים לחשוב שרק דיור מוגן הוא דיור ברמה גבוה לקשישים אך לא עוד. כיום בתי אבות העלו את רמת החיים בהם כשהחדרים מרווחים יותר, שירותי התחזוקה נעשים באופן אינטנסיבי יותר, ישנם יותר טיולים, סדנאות, הרצאות ופעילויות נהדרות שהופכות את חיי החברה במקום ליוצאים מן הכלל.
חשוב מאוד לדעת
על פי חוק שיצא בשנת 1965 כל בית אבות (שאינו מיועד לקשישים עצמאיים), בניגוד לדיור מסוג דיור מוגן, חייב להחזיק רישיון מטעם משרד הרווחה. מעבר לכך, כל בית אבות באשר הוא מוכרח להיות מפוקח על ידי משרד הבריאות וגם משרד הרווחה.
חוק זה גם קובע כי בתי האבות חייבים לספק חדרי לינה (לזוגות או לבודדים), תזונה נכונה שכוללת 3 ארוחות ביום, אבטחה והגנה למקום 24 שעות, מים להכנה של שתייה, טלפוניה, לחצני מצוקה, אספקת חשמל קבועה, שירותי רפואה ברמה גבוה שיהיו זמינים 24 שעות ביממה, פעילויות תרבותיות שונות ושירותים סוציאליים.