המונח סלנג מתייחס לשימוש במילים שאינן מבוטאות בצורה נכונה, בשפה כלשהי. סלנג יכול להיות שייך ולהיות מומצא על ידי קבוצות אוכלוסיה מסוימות, מקצועות מסוימים, עדות מסוימות וכו' וכו'.
המילה "סלנג" הומצאה כבר במאה ה- 18, אולם מקור המילה לא ידוע.
בישראל, הרבה מילים שהתחילו כשיבוש והפכו לסלנג, הוכנסו בסופו של דבר אל השפה העברית על ידי האקדמיה ללשון עברית, כיוון שהשימוש בהן היה כה רחב ונפוץ.
הסלנג נוצר או על ידי שיבוש של מילים מסוימות בשפה מסוימת, או על ידי איחוד מילים והמצאת מילים חדשות, לעתים אף יש שימוש במשחקי מילים בעת יצירת סלנג.
כיום, אנו מוצאים את עצמנו נחשפים יותר ויותר לשפת הסלנג מאשר לשפה ה"אמיתית". לדוגמא, כאשר ילד צופה בסדרת טלוויזיה אמריקאית, הוא נחשף ושומע את שפת הסלנג בה משוחחים השחקנים הראשיים. מיותר לציין כי השפה המדוברת היא רחוקה מלהיות השפה "הרשמית" והתקנית של המדינה בה שודרה התוכנית במקור.
יש היטענו כי הנושא אינו חשוב כל כך, אך הרבה אחרים יחלקו ויאמרו כי דווקא בגלל נושא הסלנג ודרך הפצתו הרחבה, חשוב אף יותר ללמוד וללמד את בסיס השפות המדוברות בעולם, בכדי שנוכל בכל זאת להשתמש בשפה הרשמית, אם נזדקק לכך.
הבעיה העיקרית בנושא זה היא דווקא אצל ילדים. הילדים בדור העכשיו נחשפים יותר ויותר לתכנים בהם השימוש בסלנג הוא נפוץ, ופחות ופחות לשפות התקניות והרשמיות של העולם הגדול.
משחק דורה לילדים, אשר ניתן למצוא אותו גם באינטרנט, דואג בדיוק לבעיה זו. המשחק מציע הזדמנות ללמד את ילדכם אנגלית (או שפות נוספות) תקינה, כזו שלא הוכנס בה סלנג, בדרך מהנה ונחמדה, שכל ילד וילדה ישמחו לחוות. אז אומנם לא מדובר בשינון המילון האנגלי, אך זה בהחלט יכול לתת לילדיכם בסיס איתן לשפות נוספות מלבד עברית.