מציאות היא מונח המתאר את המצב האמיתי בו אנו נמצאים. "המצב" יכול להיות החיים שלנו, הסביבה בה אנו מתקיימים, מקרים ספציפיים שחווינו ועוד ועוד.
העיסוק במציאות שסביבנו נע בכמה מישורים. ראשית כל, במישור המתמטיקה- פיזיקלי, אשר מתאר את מצב הדברים בטבע, ואת הסיבות הגורמות לו להיות כפי שהוא באמת. שנית כל, במישור הפילוסופי, אשר מתאר את מצב הדברים כפי שהם נתפסים, ואת הסיבות לתפיסה כזו או אחרת, למעשה- מדובר בניתוח המציאות בפן התיאורטי שלה.
כיוון שהמציאות היא כה מעניינת ומושכת, ניתן למצוא הרבה מאוד שימושים במציאות שכזו בעולם הבידור. למשל, תוכניות מציאות, או "תוכניות ריאליטי", בשמן הנפוץ. תוכניות שכאלה משדרות בעצם מציאות מסוימת שמתקיימת ברגע נתון כלשהו, לצופים בבית.
כמו כן, הגיחו לאוויר העולם לא מעט סרטי קולנוע המנסים להפריך את המציאות בה אנו חיים. ז'אנר סרטי המדע הבדיוני, לדוגמא, הוא ז'אנר שפורץ את גבולות המציאות המוכרת לכולנו, ובגלל זה יש לנו נטייה לאהוב אותו כל כך.
ז'אנר המדע הבדיוני לא הופיע רק בעולם המבוגרים, ואף הגיע לעולם הילדים לאחרונה. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא סדרת הטלוויזיה "בן 10". עלילת הסדרה סובבת סביב הגיבור בן טניסון, ילד כבן 10, אשר מגלה במהלך טיול שעורך עם סבו ובת דודתו שעון יד מיוחד בשם "אומניטריקס", שברגע שעונדים אותו, מעניק לעונד כוחות מיוחדים שעמם הוא יכול לשנות את צורתו לכל חייזר שעולה בדמיונכם הפרוע. מטרתו של בן היא כמובן להציל את העולם מכוחות הרשע שמנסים להשתלט עליו.
וכך למעשה הגיע עולם המדע הבדיוני גם אל האינטרנט. סדרת משחקי בן 10, שהיא המשך ישיר לסדרת הטלוויזיה, מציעה מגוון רחב של משחקים אינטרנטיים פורצי מציאות, המיועדים במיוחד לילדים, ויכולים להיות מוגדרים כחוויה מהנה לשעות אחר הצהריים.