הפקה מוסיקלית מהי?
אז מאיפה מתחילים? הפקה מוסיקלית צריכה להתחיל משלב הרעיון. כתיבת המלים לשיר מסויים או רעיון ממוקד לגבי איך ההפקה תשמע הם חשובים ביותר, ולכן צריך להבין לאן אנחנו הולכים. בדרך כלל, היוצר הוא גם המפיק, מאחר והאולפנים הביתיים צצים כמו חרציות באביב, ניתן להפיק יותר מוסיקה איכותית גם ללא עלויות גבוהות של האולפנים הגדולים.
לאחר שלב הרעיון מגיע שלב התכנון. צריך להכין (לפחות בראש) את התכנון של איך הולכים להקליט, מה קודם. ניתן להכין דף אקורדים או תווים בכדי שההפקה תלך מהר יותר, שלא נצטרך לחשוב תוך כדי נגינה איזה אקורד בא עכשיו או איזה ריף לעשות על הגיטרה ברגע נתון. ואז מגיע השלב המהנה יותר, שלב הנגינה.
תמיד עדיף להתחיל בהקלטה של גאיד GUIDE, זוהי הקלטה ראשונית של השיר על גיטרה או פסנתר (תלוי מה מהות השיר) בכדי שנוכל לבנות על זה את הבסיס של השיר, התופים, אם קיימים תופים בעיבוד (שלב התכנון). אח"כ אפשר להקליט תופים, אם אלה תופים חיים או אפילו דגימות של תופים על המחשב.
אח"כ אפשר להתחיל "להוריד" ערוצים על הפרוייקט, עדיף בס קודם בשביל לבסס את מחלקת ה R&B של השיר, ולאחר מכן גיטרות, פסנתר, כינורות, סולו גיטרה, ותופסות כאלו או אחרות.
לאט לאט ההפקה המוסיקלית קורמת עור וגידים, ובסופו של דבר אנחנו מגיעים לשלב המיקס, שזהו השלב אולי הכי חשוב בהפקה.
מיקס זו אומנות נפרדת לגמרי מעיבוד או לחן, יש אנשים מומחים למיקסים שיודעים להתאים את הסאונד לכל סגנון ולכל הפקה.
לאחר מכן השיר כמעט מוכן, ורק צריך להכין את הסאונד שלו לשידור. לאומנות הזאת קוראים מאסטרינג, וגם היא לא פשוטה אבל בימיינו ישנם כמה פלאגינים לא רעים בכלל שעוזרים לנו עם המלאכה הזאת.
זהו, ההפקה המוסיקלית הושלמה.
בהצלחה !!!