מודעות דרושים הפכו לשיטה הנפוצה ביותר כיום לפרסום משרות פנויות. כיום, כבר כל בעל עסק יודע כי השיטה המשתלמת ביותר לפרסום משרות היאבאמצעות מודעות דרושים ולכן, כאשר מתפנה משרה כלשהיא מכל סיבה שהיא (עקב פיטורין או צורך חדש), בעל המשרה מנסח מודעת דרושים ומפרסם אותה באחד או יותר מאמצעי התקשורת שעומדים לרשותו.
מה צריכות לכלול בתוכן מודעות דרושים?
על פניו, זה נראה פשוט וסתמי, אולם, לא כך הדבר. על מנת שמודעות דרושים יבצעו את תפקידן כהלכה (דהיינו, ימשכו אליהן מועמדים פוטנציאליים לאיוש המשרה ואף יובילו לשכירת המועמד המתאים) ישנה חשיבות לניסוח של מודעות הדרושים. מודעות דרושים צריכות להיות בראש ובראשונה כתובות בשפה רהוטה, אך משתמעת לכל פנים. רצוי כי מודעות דרושים ינוסחו בצורה ייחודית, מתומצתת ועניינית, כך שהקוראים ימשכו למודעה, יתעניינו בה ומעל הכל יבינו בדיוק מהי המשרה המדוברת ומהן הדרישות שהתפקיד מחייב. ניסוח נכון של מודעות דרושים יפרט במדויק את תנאי התפקיד, הדרישות, שעות העבודה, היקף המשרה, תכונות נדרשות, מיקום מועדף וכיוצא בזה. ניסוח זה, יוביל לכך שקורא המודעה יידע את כל הפרטים ההכרחיים טרם הוא מתקשר לבעל מודעת הדרושים, ויתקשר רק במידה והוא עונה על הדרישות ומעוניין בתפקיד.
האם ישנה חשיבות לקהל היעד אליהן פונות מודעות הדרושים?
ישנה חשיבות רבה לקהל היעד אליו מופנות מודעות דרושים. הבחנה מוקדמת בעת ניסוח מודעות דרושים, תאפשר לבעל המודעה לפרסם מודעה המותאמת בדיוק לקהל היעד שלו. כך שאם המשרה מיועדת לצעירים הניסוח יהיה צעיר, כיפי ויכלול בתוכו לרוב הטבות שונות או תנאים אטרקטיביים. לעומת זאת אם קהל היעד הוא אנשים בעלי הכשרה ספציפית, ניסוח המודעה יופנה ישירות לאותם בעלי הכשרה. באופן זה, בעל המודעה יזכה מראש לחשיפה במישורים אליהם הוא מכוון, ואף יזכה לצמצם אליו פניות שלא עונות על הדרישות, לא מתאימות לאיוש התפקיד וגוזלות ממנו בעיקר זמן יקר שחבל שיתבזבז.
היכן רצוי לפרסם מודעות דרושים?
את מודעות הדרושים ניתן לפרסם בשלל אמצעי תקשורת שונים. ניתן לפרסם מודעות דרושים בחינם, וניתן לפרסם מודעות דרושים בעלות כספית חודשית, קבועה או משתנה בהתאם לאמצעי התקשורת המדובר. ישנן אפשרויות פרסום מודעות דרושים בעיתונות (בתשלום), במדורי הדרושים. ניתן לפרסם מודעות דרושים באתרי אינטרנט מובילים שונים בלוחות הדרושים שהאתרים כוללים (חינמי או בתשלום, בהתאם לאתר). ניתן לפרסם מודעות דרושים בבלוגים, פוסטים ואף ברשתות חברתיות שונות (חינמי). ניתן אף לפרסם מודעות דרושים באתרי הבית של בעלי המודעות (חינמי) כמו כן ניתן לפרסם מודעות דרושים בשלל חברות כוח האדם שישנן כיום (בתשלום).