בשנים האחרונות ישנו מעבר בגני האירועים מאירוח בישיבה על שולחנות לאירוח בהגשה עם דוכני מזון שהמקום עצמו מכין לטובת האורחים ממגוון מאכלי השף. תחילה רעיון זה היה רק בקבלת הפנים באירוע אך כיום בכל אירוע כמעט ישנם דוכני מזון במקום הגשה לשולחנות ויש בשיטה זו חסרונות ויתרונות.
היתרון הבולט ביותר בהגשת האוכל דרך דוכני מזון הוא בכך שהאורחים יכולים לגשת ולקחת אוכל מהדוכן מתי שנוח להם ובכמות שהם רוצים והם לא צריכים להמתין עד שמלצר ייגש לשולחן ויגיש להם את המנות. החיסרון הגדול בהגשה של דוכני מזון הוא בכך שזה מצריך את האורחים לקום מהמקום ולעמוד בתור כדי לקבל את האוכל.
דוכני אוכל לילדים
בכל דרך שבוחרים להגיש את הארוחה באירוע נכון תמיד להציב דוכן אוכל מיוחד לילדים שכן הם בניגוד למבוגרים אוהבים את רעיון דוכני המזון וזו גם דרך מאוד נוחה להגיש להם את המזון במיוחד אם מקימים כמה דוכנים כמו דוכן אחד לתירס חם ואחד ללחמניות עם נקניק ואחד לקינוחים של גלידה או כל קינוח אחר שילדים אוהבים.
דוכני מזון בקריות לילדים פופולריים בעיקר באירועים בהם משתתפים הרבה ילדים כמו בבר מצווה או יום הולדת כאשר ניתן להזמין דוכן אוכל לילדים דרך גן האירועים עצמו או דרך מפעיל חיצוני והבחירה בין שני אלה יכולה להיות משמעותית בעלות ולכן יש לעשות השוואת מחירים כאשר לרוב גן האירועים הוא זה אשר יוזיל את המחיר.
איך בוחרים דוכני מזון באירועים?
בחירת דוכני מזון צריכה להיות לפי אופי האורחים ובעלי האירוע וכמובן סוג האירוע שכן לא דומה אירוע חתונה לאירוע בר מצווה מבחינת סוג האוכל המוגש ולכן כדאי להתייעץ עם השף של המקום לפני שמחליטים על סוגי המזון שרוצים שיוגשו באירוע שכן הניסיון הרב שיש לו עשוי לסייע לכם בהחלטה כדי שאכן הבחירה תהיה נכונה.
דוכני מזון כמו שאר התחומים נתונים להשפעות של טרנדים מהארץ ומחו"ל כך למשל החלו בשנים האחרונות להכניס דוכני מזון של סושי מה שיוצר אירוע הרבה יותר מעניין ומיוחד.