בתחילת שנות האלפייםקמו להם חברות קייטרינג כמופיטריות לאחר הגשם,המענה של קייטרינג המספק אוכל מוכן למטבחים הקיימיםבהרבה בניני משרדים ובהרבה מפעלים, הוא למעשה פתרון של גם חסכוןבהוצאות ע"י הגוף המזמין , וכןהעברת כאב הראש הכרוך תמיד בהחזקת מטבח עצמי ובישול במקום.עלויות מרכיבי המזוןמאמירים מאז ומתמיד והחזקת צוות מטבח לבישול כמה עשרות מנות אינו משתלםלמעבידים.חברות הקייטרינגנותנות שרותי הזנה למספר חברותומפעלים ובכלל זה זה גם מוסדות חינוךכך שבמדה וחברת הקייטרינג מוציאה אוכל מוכן בכמה מאות מנות ביום, ענייןהריווחיות מתחיל להסתדר.גם אז עדיין יש לקייטרינג עוד בעיות יומיומיותבאספקת האוכל המוכן, הן מבחינת עמידהבלוחות זמנים, והן בשמירה על איכותהאוכל המוכן, והן שמירה על רמתהעוסקים במלאכה, הינו טבחים,עובדי מטבח, שוטפיכלים, מובילים וצי רכב קירוראוהובלה בארונות חימום במשאיותרגילות.כיום יותר ויותר חברות ומשרדים מזמינים שירותי קיטרינג ואוכל מוכן כבור עובדיהם ובכך הם פותרים הרבה "כאב ראש" ביחד.וכמו כן העסקת צוות שלם של עובדי מטבח,מגישים,עובדי ניקיון פלוס מחירי מצרכי המזון הינם הרבה יותר גבוהים מאשר הזמנת מנות של אוכל מוכן מחברה המספקת שירותי קייטרינג ואוכל מוכן .חברות הקיטרינג העובדות עם מוסדות וחברות עובדות כמובן גם במישור של אירועים במתחמים של גני אירועים ואולמות אירועים.באירועים כמו במשרדים גדולים יותר ויותר אולמות אירועים וגני אירועים עובדים עם חברת קייטרינג חיצוני המספקת להם את שירותי המזון לאירועים הנערכים במתחם אולם אירועים או גן אירועים מסויים ובכך גם בעלי האולמות אינם צריכים להתמודד עם העסקת עובדי מטבח והפעלתו ויחד עם זאת מספקים לאורחיהם מתן שירות קייטרינג ברמה גבוהה ואיכותית