הניסיון להגדיר מה הם אירועים קטנים היא ניסיון אבוד מתחילתו. מה שנחשב בעיני אחד כקטן, נחשב בעיני אחר כגדול. בנוסף, ישנן נקודות מבט שלפיהן מספר מסוים של אנשים יוגדר כאירוע גדול, מול נקודות מבט אחרות בהן אותו מספר האנשים בדיוק יחשב כמות משתתפים ממוצעת לגבי אירועים קטנים. לדוגמא, אם צריך לחשוב על ארגון הסעה, הרי שחמישים איש נכנסים לאוטובוס, בעוד שחמישים ואחד כבר זקוקים להסעה נוספת – כלומר, מבחינת חברת ההסעות אירועים קטנים יכללו עד חמישים איש, כמות האנשים שתדרוש אך ורק רכב אחד לצורך הסעה, בעוד שאנשים נוספים כבר יגרמו לאירוע להיחשב לאירוע בינוני.
ארגון אירועים קטנים
הרבה אנשים חושבים שלארגן אירועים קטנים זה יותר פשוט מאשר לארגן אירועים גדולים.
זה אמנם נכון מבחינה מסוימת, אבל חשוב להבין שבארגון אירועים קטנים ישנם גורמים נוספים שצריך לשקול.
למשל, אם באירוע של חמש מאות מוזמנים, חמישים יחליטו שהם לא מגיעים מסיבה כזו או אחרת, עדיין חסרונם לא יורגש מאחר ובכל מקרה יגיע מספר רב של אנשים. לעומת זאת, אירועים קטנים תלויים הרבה יותר בכך שהרוב המוחלט של המוזמנים יגיעו. אם מתוך חמישים מוזמנים, עשרה יחליטו שהם לא מגיעים, חסרונם יורגש בהחלט והאווירה תהיה הרבה פחות טובה.
בנוסף, כאשר מספר המוזמנים קטן, סביר להניח שכולם מכירים זה את זה, וישנה חשיבות רבה יותר לדעת מי בקשר טוב עם מי, והאם יש אנשים מסוכסכים זה עם זה בין המוזמנים.
להפוך אירועים קטנים לגדולים
אירועים קטנים הינם בעלי פוטנציאל גדול שחשוב לזכור לנצל. דווקא בגלל המעגל המצומצם של האנשים שבדרך כלל מאפיין אירועים קטנים, יש אפשרות להפוך את המפגש הזה למאוד משמעותי. למשל, משחקי חברה שונים, שאין שום אפשרות לעשות באירועים גדולים, הם אופציה סבירה מאוד לבילוי במהלך אירועים קטנים והם יכולים לגרום לא רק להנאה של המשתתפים, אלא גם לחיזוק הקשר שביניהם. אם מדובר באירוע משפחתי, הוא יכול להוביל לקירוב לבבות במשפחה ואם בקבוצת חברים, הרי שאפשר להרוויח מהאירוע קבוצת חברים מלוכדת.