למרות שישנם אנשים שיטענו כי שליחת מכתב מקדים היא בזבוז זמן, לאחרונה אנשי מקצוע רבים סבורים שמכתבים מקדימים הם בעלי חשיבות גבוהה ביותר.
כאשר התארחתי אתמול בתוכנית רדיו, קיבלנו שיחה ממנהלת גיוס שסיפרה שמכוון והיא מגייסת למשרה של מורה מתחיל, כל קורות החיים שהיא מקבלת הם אותו הדבר. במצב כזה, בו לכאורה כולם זהים, צירוף מכתב המקדים, הוא הפרמטר הקובע מי יזומן לראיון.
מגייס אחר סיפר לי שהוא מעניק "נקודות בונוס" למועמדים שמספקים טבלאות מפורטות במכתב המקדים שלהם: בעמודה אחת רושמים את דרישות התפקיד ובעמודה השנייה רושמים את הכישורים של המועמד. הוא אומר שבהרבה מקרים הנחיות הגיוס קובעות שניתן לראיין רק מועמדים עם התאמה גבוהה לתפקיד. כך שבעצם המועמד שעושה את העבודה במקומו ומראה לו כי הוא מוסמך לתפקיד, מגיע ישירות לראש הרשימה.
אז אל תאמינו לאף אחד שטוען כי מכתבים מקדימים יצאו מהאופנה כשהפסיקו לשלוח קורות חיים מודפסים. הם לא.
כאשר פונים למשרה, המכתב המקדים הוא חשוב בדיוק כמו קורות החיים. המועמדים שמוזמנים לראיונות כותבים מכתבים מקדימים משכנעים, בהם הם משווקים את עצמם למנהל הגיוס. זאת למרות שמדובר בעבודה רבה שלא תמיד מבטיחה כי תשתלם עבור איזושהי משרה ספציפית.
במידה ואינכם יודעים כיצד לשווק עצמכם כמועמדים המושלמים למשרה וכיצד לנסח מכתב מקדים, הנה דוגמא:
שורת הכותרת של המייל: בנוגע למשרת מנהל תקשורת - (השם שלכם)
תוכן המייל:
מנהל גיוס יקר,
קראתי את הצעת העבודה למנהל תקשורת בעניין רב.
בעבודתי כמנהל תקשורת שיווקית בחברת (שם החברה) , כתבתי מאמרים לאתר החברה, ניהלתי פוסטים של כותבים אורחים, כתבתי ושלחתי ניוזלטר שבועי למנויים.
כשעבדתי בתפקיד עוזר מנהל תקשורת שיווקית בחברת (שם החברה), ביצעתי מחקר, ניסחתי ותיקנתי חקיקות, כתבתי הודעות לעיתונות, והייתי אחראי על התקשורת וההתכתבות של החברה.
בנוסף לכך, יש לי ניסיון מתמשך בתור כותב פרילאנס בנושאי תעסוקה, מה שלדעתי הופך אותי למתאים מאוד למשרה זו.
ניתן להתרשם ממאמרים לדוגמא:
(כתובת אתר אינטרנט)
דוגמאות נוספות לכתיבה, מצורפות למייל זה ביחד עם קורות החיים שלי. אשמח לספק מידע נוסף על הרקע והכישורים שלי במידת הצורך.
אני מצפה לשמוע ממך. תודה לך על ההתחשבות.
אלמוני פלוני
כתובת
אימייל
כתובת אינטרנט
טלפון בבית
טלפון נייד
תרגום מאמר מאת אליסון דויל, פורסם ביוני 2011 בhttp://jobsearch.about.com