ויזה לארה"ב מגיעה בפורמט אחיד אבל הדרכים להשיג אותה הן רבות. אפשר לבקש ויזת תייר למטרת ביקור קצר או טיול, ויזת עבודה כדי לעבוד בארה"ב ואף ויזת סטודנט שמאפשרת ללמוד. יש ויזה לכל עניין כמעט והרבה מאוד סוגים. אם זה לא מספיק, גם הדרכים לבקש את הויזה הן רבות (למרות שכל הדרכים מובילות לארה"ב): יש סוגים שונים של טפסים בהתאם לויזה המובקשת ואפשר להשיג אותם מכל מיני מקומות: השגרירות האמריקאית, דרך האינטרנט ולפעמים גם דרך סוכני נסיעות וחברות שמתמחות בהוצאת ויזה לארה"ב. מי שלא רוצה להוציא את האף מהבית ומעדיף לעשות הכל באינטרנט, יכול להצליח רק בחלק מהמקרים – ובכל מקרה, שליחים וסוכני תיווך למיניהם יכולים לעזור. אז איך משקיעים מינימום מאמץ ובכל זאת משיגים ויזה לארה"ב?
ויזה לארה"ב בלי לצאת מהבית
אנשים שמשופעים בכסף – והם לא חייבים להיות מליונרים – יכולים פשוט לבקש מרואה החשבון שידבר עם עורך הדין ויסדר את כל המסמכים שצריך להגיש לבקשת ויזה לארה"ב. גם אנשים פחות עשירים יכולים לחסוך את הטירחה בהתרוצצות לשגרירות ובחזרה ואת הכאב ראש שבטלפונים האינסופיים בעזרת חברות שמתמחות בהוצאת ויזה. הדרך פשוטה: נכנסים לאינטרנט, מחפשים שירותי ויזה לארה"ב ובוחרים שירות או חברה. אחרי שמתקשרים בצורה מסודרת עם אחד הנציגים, אפשר להתרווח בכורסה או לחזור לסדר היום העמוס בראש שקט: מישהו אחר עושה את רוב העבודה. למה רוב? כי עדיין, אף אחד אחר לא יודע מתי נולדת, כמה ילדים יש לך ומה גובה המשכורת. לאף אחד אחר חוץ ממך אין את תעודת השחרור מצה"ל שנדרשת בתהליך בקשה עבור ויזה לארה"ב - וכך הלאה. אלא שבמקום למלא את הפרטים האלה מתוך אי ידיעה של מה נכון לכתוב ומה לא, ובמקום לשרוף את הזמן על בירורים מסביב וטלפונים, אפשר לשבת בפגישה רגועה או דרך המייל או בטלפון, מתי שנוח, ולתת פרטים רלבנטיים לצורך ויזה לארה"ב לנציג של השירות. זה פשוט הרבה יותר ובסופו של דבר חסכוני בכסף, בזמן ובמתח מיותר. הביקוש העצום לויזות לארה"ב מקשה על מתן שירות מצד השגרירות. למעשה מלבדך אף אחד שם לא מתעניין בשאלה האם תקבל/י ויזה לארה"ב או לא ואף אחד לא מקבל בונוסים על אישור בקשות לויזה. לכן החיים מתחילים להיות קצת יותר קשים שמנסים לסדר לבד את הטיפול בטפסי ויזה לארה"ב ואת כל הארגון מסביב. כך שהאפשרות הראשונה היא להיעזר בחברה שחוסכת את הטירחה ואת הצורך לצאת מהבית.
ויזה לארה"ב דרך הרשת
ויזה לארה"ב מצריכה, כמו שהבנו כבר, מילוי של טפסים רבים, פרטים ועובדות. חלק מהתהליך אפשר לעשות דרך האינטרנט, למשל למלא את הטפסים, לאסוף שלל עצות וטיפים מה כדאי לכתוב בכל סעיף ואיך צריך להגיש בדיוק את תמונות הפספורט (באיזה פורמט, על איזה נייר, ודרך איזו חברת שליחים – האמריקאים האלה קפדנים מאוד!) וכו'. עוד מידע רלבנטי שמסופק באינטרנט הוא שעות הפתיחה של השגרירות, שאליה צריך להגיע כדי לעבור ראיון, אחרי מילוי הטפסים. ויזה לארה"ב מחייבת ראיון אם היא נדרשת בפעם הראשונה או אם היא נדרשת לצורך אחר מזה שסיפקה הויזה הקודמת (שפג התוקף שלה, למשל). גם אם מדובר בחידוש הויזה עדיין צריך להגיע לראיון.