יש לכם תחביב חדש? נהדר! אין דבר יותר טוב מהעובדה שתוכלו לתפור ולתקן בעצמכם בגדים, וילונות ולעיתים אפילו רהיטים. יש מכשול אחד שימנע מכם להתחיל את התחביב הזה בראש שקט. כמובן שאנחנו בוחרים על בחירת מכונת תפירה.
כשהשוק כה מוצף בסוגים של מכונות תפירה במחירים וגדלים שונים, חשוב מאוד לדעת מה בדיוק רוצים לקנות ומה הם הצרכים שלשמם אתם רוכשים מכונת תפירה. בכדי לעשות קצת סדר ובכדי להקל עליכם את הבחירה, ערכנו סקירה של מכונות שונות הקיימות כיום בשוק.
מכונות תפירה משולבות
מכונת תפירה משולבת היא מכונה המסוגלת להתמודד עם סגנונות שונים של תפירה. גם תפירה פשוטה המיועדת לתיקונים, תפירה מורכבת יותר, תפירה של בדים קשים כמו בדי ריפוד ועוד. לעיתים, מכונת תפירה מסוג זה תוכל לאפשר לכם אפילו לבצע עבודות רקמה.
מכונות תפירה אוברלוק
אוברלוק היא תפירה של גימורים. תוכלו לזהות אותה בקצה מכנסי הג'ינס שלכם ממש ליד הנעליים. המטרה של התפירה הזו היא לשמור על הבד בכדי שלא יפרם. לא כל מכונת תפירה יכולה להתמודד עם תפירת אוברלוק וגם לא תמיד צריך אותה.
כדאי מאוד לקחת בחשבון כי אוברלוק היא תפירה המיועדת למקצוענים. אם אתם לא שם, אין טעם להתעקש על הפונקציה הזו.
מכונות תפירה מעולם ההיי טק
מדובר ברולס רויס של מכונות התפירה. אל מכונת התפירה הקונבנציונאלית נוסף גם מסך מחשב שיאפשר לכם שליטה טובה יותר על מכונת תפירה משלכם. תשכחו מלבדוק באופן ידני איזה מספר במכונה שייך לאיזה סגנון, מכונת התפירה תראה לכם את התפר על צג המחשב עוד לפני הפעלת המכונה.
חשוב לזכור כי מכונת תפירה מסוג זה היא יקרה יותר ברוב המקרים. לכן, אם אתם מעוניינים לתפור רק לעיתים רחוקות, לא כדאי להשקיע במכונה מסוג זה.
מה אומרים המותגים?
גם בעולם התפירה המותגים מדברים. Bernina השוויצרית, Pfaff הגרמנית, Singer האמריקאית, ו- Janome היפנית. אלו הן רק קומץ של מכונות המגיעות מבית של מותגים. זכרו כי מותג הוא שם של אמינות ומקצועיות. תמיד כדאי לרכוש דגם מוכר יותר.