רבים מאיתנו כמעט מידי יום שותים קפה. אם מדובר בקפה נמס, אם מדובר באספרסו או אם מדובר בקפוצ'ינו, הבסיס לכל המשקאות האלו הוא כמובן פולי קפה. יותר מכך, כאשר אנחנו שותים קפה נראה כי מדובר באותם פולי קפה ויש רק זן אחד שלהם.
זוהי בהחלט טעות נפוצה. עולם הקפה הוא עולם ומלואו וכיום תוכלו למצוא סוגים רבים של פולי קפה, ובכלל
מכונת קפה כאשר אנחנו מדברים על סוגים שונים מדובר על עשרים וחמישה סוגים שונים של פולי קפה כאשר בדרך כלל עושים שימוש רק בשני זנים עיקריים לשימוש מסחרי ברחבי העולם.
מהם הסוגים השונים של הפולי קפה?
ובכן, כפי שכבר ציינו ישנם יותר מעשרים וחמישה סוגים שונים של פולי קפה ואין ספור מכונות קפה אספרסו, השניים העיקריים בהם עושים כיום שימוש מסחרי הם הערביקה והרובוסטה. כיום קיימים ויכוחים מהו הזן הנפוץ יותר בהכנת קפה וכל מומחה שתשאלו אותו סביר להניח שיגיד לכם אחרת.
ההבדלים העיקריים בין שני הזנים הוא שהערביקה הינו קפה הצומח בדרך כלל במקומות גבוהים מאוד, הפולים עצמם נחשבים לאיכותיים מאוד והם מכילים אחוז נמוך יחסית של קפאין. לעומת זאת הרובוסטה הוא קפה הצומח במקומות נמוכים יחסית וקלים יותר לאיסוף. כמו כן, הם מכילים כמות רבה יותר של קפאין.
כאשר מכונת קפה מכינה קפה, זה בטח רק סוף התהליך נכון?
ובכן כאשר מכונת קפה מכינה קפה זהו באמת סוף התהליך. ראשית יש צורך באיסוף הפולי קפה, לאחר מכן יש לעבד אותו. קיימות שתי שיטות עיבוד עיקריות- היבשה והרטובה (זה השלב שמסירים את הקליפות מהפולי קפה). ולאחר מכן פועלים לקליית פולי הקפה שגם פה יש שיטות שונות הקובעות את טעמו של הקפה בסוף.
נציין, כי פולי הקפה הם אלו שיקבעו בסופו של דבר את טעמו של הקפה. מכונות קפה ביתיות, הבריטסה (האיש שמכין את הקפה) או שיטת המזיגה הם רק בעלי חשיבות מעטה יחסית בטעמו של הקפה. בסופו של דבר המקור, האיכות והצורה בה הוכנו פולי הקפה, הם מה שישפיעו בסופו של דבר אם תאהבו את הקפה או לא.