שיטת הדפסה מהקדומות ביותר, באמצעות דפוס משי ניתן להדפיס על מגוון חומרים ומוצרים וזאת ע"י שימוש בצבעים יעודיים שונים.
עקרון הפעולה שבשיטה זהה לכל אותם אפשרויות הדפסה ,הדפסה על עלונים , דיסקים, טקסטיל, תויות וכד'
בדפוס משי היוצר מעביר צבע דרך רשת חורים קטנים וצפופים, המתוחה על מסגרת, אל המוצר אותו נדרש להדפיס ע"י ניגוב הצבע מצידה האחד של הרשת באמצעות מגב יעודי.בעבר רשת זו הייתה עשויה סיביי משי , ומכאן השם דפוס משי.
את תבנית הציור המתבקש יוצרים באמצעות אמולסיה , חומר רגיש לאור הנמרח על הרשת ובעצם אוטם אותה לחלוטין, אמנם החומר עדיין לא חזק דיו בכדי לעמוד בעומס של ניגוב הצבע.
את החומר מחזקים ע"י חשיפתו לאור , כאשר הציור מוצמד לצד הרשת. כך בעצם מקומות בהם ישנו הציור ( בשחור חזק על גבי שקף או נייר בהיר) אינם יחשפו לאור ולא יתחזקו.
כאשר נשטוף במים אותם המקומות ישטפו ויחשפו את הרשת למעבר הצבע.
מובן שמקומות שנחשפו לאור החזק , ישארו אטומים, התקשו ויהיו עמידים ביותר.
השימוש העיקרי בדפוס משי הוא בתעשיית ההדפסה על חולצות בשל ההיתרון שבשיטה זו ההדפס נשאר עמיד לאורך זמן רב על אף הכביסות , השמש והחומרים השונים אליהם נחשף ההדפס.
ומנגד, החיסרון הגדול, שבשיטה זו האפשרות להדפסת מספר צבעים תסרבל מעט את העבודה ותדרוש גלופה שונה עבור כל צבע מבוקש.
אולם, באותה הנשימה נציין כי ע"י מתקן יעודי - מעין קרוסלה המחזיקה את הגלופות מעל למתקן עליו המוצר להדפסה, ניתן להדפיס עד 10 צבעים ואף יותר ללא מאמץ מיוחד באמצעות מכונות אוטומטיות.
בנוסף , באמצעות גרפיקאי טוב ושימוש בגרדיאנטים, מעבר בין הצבעים שחור ללבן ע"י "משחק" בין צורות שונות בצפיפויות שונות וגדלים שונים, מתאפשרת יצירת תמונה צבעונית מלאה יחד עם כל ההיתרונות שבדפוס משי.