ידיות מטבח.
המטבח הוא הרהיט הפעיל בבית ועלותו ותכנונו בהתאם, שווה להשקיע 90 שניות לקריאת המאמר בו ריכזנו מספר עצות מועילות בבחירת ידיות מטבח.
ראשית נמליץ להימנע מבחירת ידיות עם גימור חד או ידיות עם אחיזה בעייתית וקושי בתפעולם,
חשבו על מיקום הידיות במטבח ובחלל ומנעו פציעות מיותרות ועצבים, ותרו על ה"יפות והבעייתיות".
אם ברצונכם להקנות למטבח מראה כפרי, מקובל היה בעבר לבחור בידיות הברזל שכיום החליפו אותם ידיות באורך 10-20 ס"מ בגווני נחושת/ ברונזה ולעיתים קרובות גם עם שילובי פרוצלן.
לקבלת מראה עדכני קיימים דגמים רבים מאלומיניום, נירוסטה או צבעי פסטל (המלצות אנשי המקצוע מתמקדות בהתאמת הגוון לגוון הדומיננטי במטבח- מטבח עם מסגרות אלומיניום יקבל לרוב ידיות אלומיניום, מטבח עם מוצרי נירוסטה רבים- ידיות נירוסטה, מטבח עם צבעוניות מקורית- ידיות ארוכות בצבע RAL) אותם ניתן להתאים לפי מידת המגירה/דלת.
מומלץ לא להתפזר ברכישת ידיות למטבח במידות רבות ולהתמקד ב3-4 מידות עיקריות כשהידיות יותקנו במאוזן עם פער של 10-15 ס"מ מכל צד.
לדוגמא, למגירות של 70-80 ס"מ נבחר בידית באורך כולל של 50 ס"מ, לדלתות ברוחב 40 ס"מ יתאימו ידיות באורך 20 ס"מ וכדומה.
את ידיות הדלתות מומלץ להתקין במאוזן גם כן וכך ליצור מראה אחיד לעין במבט חטוף על המטבח.
יש המצרפים מגבת נקיה לידית מאוזנת מתחתי הכיור, לשיקולכם.
רכזו קניותכם לחנות אחת, יתכן שתצטרכו להחליף מידה או גוון ומיותר להתפזר על פני מספר חנויות מה גם שרבות החנויות בענף שמחזיקות את תוצרתן של מספר רב של ספקים.
כמו בכל החלטה עדיף ללכת על חנות בעל שם מוכר ואמין, המלצות מחברים, יחס ללקוח לאחר המכירה ואפשרויות החלפה.
ובעיקר, תהנו מהבחירה.