לימודי עיצוב גרפי הם שם כללי לתחום ענק שמורכב ממספר רב יחסית של תת תחומים במאמר זה נציג את כל התחומים כולל האתגרים שבהם.
עיצוב תדמיתי - ניתן לומר שהתחום ששואב הכי הרבה בוגרי מגמת עיצוב גרפי הוא התחום שעוסק שבתדמית או מה שנקרא כיום מיתוג. כשאנחנו אומרים מיתוג אנחנו מתכוונים לפיתוח שפה חזותית שלמה שתשרת את ערכי הארגון – הלקוח שלכם. מחנות קטנה לגלידות ועד לחברת היטק גדולה. כולם זקוקים לגיבוש של שפה חזותית שבאה לידי ביטוי מכרטיסי הביטוי והלוגו ועד אחרון המסכים באתר החברה.
עיצוב ממשקי משתמש – בחיבור שבין אדם ומכונה ישנו ממשק משתמש, זו יכולה להיות מכונה רפואית משכוללת, מערכת בקרה תעשייתית או אתר אינטרנט לבנק. בכולם מעורבים מעצבי ממשקים שמלבד היותם מעצבים הם מתמקצעים בהנדסת אנוש על כל רכיביה. התחום הוא יחסית אקזוטי ובדרך כלל משתלב עם חברות תוכנה או לחילופין משרדי עיצוב מוצר.
עיצוב אריזות – חלק מעיצוב תדמיתי עוסק בעיצוב אריזות. יחד עם זאת זו תת התמחות מהסיבה הפשוטה שמעבר לפיתוח השפה הגרפית נדרשת הבנה של טכנולוגיות ייצור שונות מעולם הפלסטיקה והקרטון. החדשנות הנדרשת היא הרבה פעמים מגיעה דווקא מצד התלת מימד.
עיצוב לאינטרנט – אחד התחומים שהפך למאוד מקובל בשנים האחרונות הוא עיצוב לעולם האינטרנט כולל עיצוב אתרי תדמית, בלוגים ואפליקציות שונות, תת תחום הוא עיצוב של משחקים ואפליקציות בידוריות אחרות. בתחום זה נוגעים בדרך כלל גם בתחום האנימציה תוך כדי שימוש בתוכנת פלאש.
אנימציה – על אף שהאנימציה נחשב בחלק מהמוסדות לתחום שונה לחלוטין. במוסדות אחרים הוא חלק מעיצוב גרפי או בעצם כפי שנקרא עכשיו התחום תקשורת חזותית
עיצוב פונטים – זהו תחום אקזוטי למדי שרק מעטים עוסקים בו. נדרש בו שילוב יחודי של יצירתיות ברמה הגבוהה ביותר בנוסף ליכולת דיוק מעולם השענות. מעצבי פונטים עוסקים בדרך כלל גם בעיצוב של לוגואים.
איור – עולם האיור נמצא בתפר שבין אומנות ועיצוב, יחד עם זאת מאיירים רבים עוסקים גם בעיצוב גרפי ומעבר לכך האיורים שלהם משתלבים בתחום המסחרי.
לפרטים נוספים: קווים המכון לעיצוב ואדריכלות