אין כמו בשר על המנגל עם המשפחה או עם חברים.
סטייק עסיסי, כנפיים נוזלות רוטב, קציצות מתובלנות היטב, כבד עם טעם חרוך ועוד.
אבל לפני כל זה, שאתם מתכננים טיול בחיק הטבע וסעודה כדאי שתכינו את כל הנדרש למנגל.
הקפידו על מספר דברים על מנת לקבל בשר איכותי ולעשות חיים.
בכל הנוגע לבשר על המנגל:
אם יש בשרים שאותם אתם רוצים להכין עם מרינדה או רוטב רצוי שהבשר יהיה בתוך
המרינדה לפחות כמה שעות, מומלץ על יום קודם.
הוספת מלח לבשר שנצלה על המנגל נעשית רק מעט לפני סוף הצלייה מכיוון שמלח סופח מים
ועלול לייבש את הבשר.
אל תייבשו את הבשר על המנגל בצלייה ארוכה במיוחד בבשרים לבנים כמו עוף ופרגיות.
המנגל אינו מיועד רק לבשרים, תוכלו להרתיח מים על המנגל, להכין קינוחים כמו אננס בנייר כסף ועוד.
הדליקו את המנגל שחצי שעה לפני תחילת הבישול, אל תבשלו כאשר יש להבות במידה ויש להבות
שפכו מעט מים על הפחמים.
אביזרים למנגל:
רכשו מנגל איכותי, רצוי מנגל מספיק גדול להכנת כמות גדולה של בשר על מנת שלא יהיו אנשים
שממתינים יותר מידי זמן - מצב לא נעים.
רגשו אביזרים כגון מנפנפת טובה, אל תתפשרו על חתיכת קרטון.
רכשו מלקחיים גדולות ונוחות לאחוז בבשר, תוכלו למצוא ערכות מוכנות למנגל עם מזלג ענק, סכין
חדה מלקחיים ועוד.
אל תשתמשו בחומרים דליקים שישאירו ריח לא נעים על הבשר הדליקו את המנגל לאט לאט.
הציבו את המנגל כאשר כיוון הרוח לא יזיז את העשן לכיוון השולחן עם האנשים.
מרחו חצי בצל על הרשת גם לחיטוי וגם לטעם.
נקו את הרשת היטב עם מברשת ברזל לפני תחילת הצלייה על המנגל.
ושיהיה בתאבון !!