בארץ קיימים מספר רב של בתי השקעות מובחרים, חלקם וותיקים בשוק וחלקם חדשים בשטח. לכל בית השקעות יש את היתרונות והחסרונות שלו, לכל אחד סיכונים וסיכויים שונים, מוצרי השקעה שונים, לכל בית השקעות מסלולי השקעה שונים וכל לקוח בוחר לפי צרכיו ושאיפותיו, בבתי ההשקעות מנהלי תיקים ויועצים אשר מנהלים את כספי הלקוח תוך שקיפות מלאה וניתוח מצב הקרנות והאפיקים. ההתנהלות היא יומיומית וניתן לקבל עדכון בכל רגע.
בתי השקעות מובחרים נבדקים על פי מספר דברים כגון:
- מידת השקיפות שלהן
- התשואות לכספי הלקוחות
- חוסנן הכלכלי
- דמי הניהול
ישנה תחרות בין בתי ההשקעות והם נלחמים על כל לקוח לכן יש מקום למשא ומתן. חקיקת בכר יצרה רפורמה חדשה בשוק ההון גרמה לבנקים למכור את קרנות ההשתלמות וקופות הגמל לבתי השקעות ולחברות ביטוח.
בתי השקעות מסייעים בניהול תיק השקעות ומאפשרים בחינה באופן שוטף. מנהל תיק השקעות/יועץ בבנק מקצועי וותיק בעל ידע ויכולת לנתח תהליכים בשווקי העולם. על המנהל לבדוק יציבות ומוניטין. חשוב שתהיה שקיפות ושהלקוח ידע בכל רגע מה קורה עם הכסף שלו. יש מקום להשוואה בין בתי ההשקעות לפני שמחליטים היכן להשקיע את הכסף.
ניתן להיעזר במספר אתרים באינטרנט המספקים שירות ללא תשלום שבעזרתו ניתן לקבל השוואה יסודי של מספר בתי השקעות. ניתן למלא טופס הצעה עבור בתי השקעות והחברה חוזרת בתוך מספר ימים.
האתרים מאפשרים לקבל הצעות מבתי השקעות נבחרים. ההבדל בין בתי ההשקעות הוא בוותק, בגודל, בהיסטוריית התשואות של מוצריהם הפיננסים, איכות השירות ללקוח, גובה העמלות, דמי ניהול, מוניטין ועוד. בין בתי ההשקעות: תכלית, מיטב, גאון טריד, אלטשולר שחם, הראל, סיגמא, פסגות, כלל פיננסים, IBI, אקסלנט נשואה, מגדל שוקי הון, אלומות, איפקס, דש,פריזמה,תמיר פישמן, ילין לפידות, רויטר מידן, א.ב מרווחים, ורדן ועוד.
דמי הניהול נקבעים במשא ומתן ולכן יש מקום להשוואה. בנוסף צריכה להיות התאמה בין הלקוח לבין תיק ההשקעות ומנהל התיק. על מנהל התיק להיות קשוב, סבלני ומקצועי בעל שרות אדיב ואמין הרי מיטב כספו של הלקוח מתנהל דרך מנהל התיק.