משטח של דק הוא פינוק מאין כמותו בחצר של הבית. לא בכדי, אפשר בקלות היום לראות הרבה מאד בעלי בתים, שמעוניינים להוסיף קצת נופך עיצובי אל חלל הגינה שלהם - נוטשים את משטחי הריצוף, משטחי הדשא וכל שאר סוגי החיפויים שעד לפני זמן לא רב היו מאד מקובלים לשימוש בשוק - לטובת משטחים עשויים מעץ. דקים, אבל, הם לא רק נחלתם של המגזר הפרטי. דקים - ניתן היום לראות גם במרפסות של בניינים, במרפסות של משרדים, בגני אירועים, במסעדות ובבתי קפה. אפשר, אם כן לאמר, שהדקים בהחלט תפסו להם מקום של כבוד בתחום עיצוב החוץ – כנראה שלא סתם, קיבלו את התואר: "ריצוף החוץ החדש".
אז מה בעצם, הסוד של הדקים? מה בעצם הופך אותם למצרך כל-כך נדרש ופופולארי – כזה שכולם אוהבים? כנראה שנוכחות העץ שבדקים, היא מה שעושה את זה לרוב האנשים... העץ הטבעי מביא איתו איזו שהיא הרגשת חמימות ותחושה של טבע. הוא משדר יוקרה ונראה הרבה יותר אלגנטי מאשר רצפת בטון אפורה או אריחים של ריצוף קר. גם לעומת דשא שהוא כביכול חיפוי שהוא "ירוק" יותר, שיחים ואפילו צמחייה – דק הוא פתרון שהרבה יותר עדיף, היות ולהבדיל מדשא שנוטה להתייבש או לפתח עשבייה מאד לא אסתטית, צמחייה שעשויה פתאום "למות" או שיחים שנוטים לגדול לכל עבר – משטח של דק תמיד נשאר אחיד בעיצובו. הוא אינו נזקק לטיפול תדיר כמו גינה, ומקפיד לשמור על מראהו לאורך הרבה מאד זמן עם השקעה של תחזוקה מינימאלית.
מעבר ליתרונות הויזואליים של הדק, גם מבחינת נוחיות השימוש – יש לדק הרבה מאד יתרונות. דיברנו כבר על ההשקעה המינורית בתחזוקה שהדק מצריך. למעט שימון של העץ אחת לכמה חודשים, וצביעה של העץ פעם בכמה שנים (או לפי הצורך) לא תשמעו מהדק שלכם דרישות נוספות. כדי לנקות אותו - די בטאטוא מהיר, או בשטיפה. בריצוף, לעומת זאת, צריך להשקיע הרבה יותר כדי ליהנות ממראה נקי. אם הוא נמצא, לדוגמא, בסמוך לדשא, או ליד משטח של אדמה, הוא יספוג הרבה פעמים סימנים של בוץ וטביעות רגליים – מה שאומר, שלפחות פעם בכמה ימים, צריך להעביר עליו סמרטוט ולשטוף עם צינור, כדי שיראה במצב סביר.
גם העניין הבטיחותי, תופס תפקיד מפתח בעולם הדקים. כשיש משטח מרוצף בגינה, או משטח של בטון – אם ילדים קטנים משחקים עליו ונופלים, רוב הסיכויים שיחבלו הרבה יותר קשה, מאשר אם יפלו על משטח שעשוי מעץ. העץ ידוע בתכונותיו הרכות (למרות שעל פניו זה לא נראה כך, אבל הוא בוודאות הרבה יותר רך משיש או מבטון) – אי לכך הוא הרבה יותר בטיחותי. על כן בסביבה של ילדים קטנים ותינוקות, מומלץ להתקין אותו, הרבה יותר מאשר סוגי משטחים אחרים.
עוד נקודה חשובה, שיש להתייחס עליה בכל הנושא של בניית דקים לבית, הוא עניין החיסכון במים. במדינה כמו שלנו - כאשר כל טיפה של מים היא חשובה, ובאופן גורף מזכירים לנו בכל כלי מדיה אפשרי מדוע זה חשוב לבזבז כמה שפחות מים – הדקים הם הפתרון האולטימטיבי עבור גינות. בעוד שדשא וצמחייה, דורשים השקיה מתמדת, ונחשבים לבזבזני מים מובהקים, הדק – אינו מצריך השקיה כלל וכלל! בכך הוא משרת לנו אם כן, שתי מטרות חשובות: גם חוסך לנו במים, וגם חוסך לנו כסף.
יש שיאמרו, שדק זה עניין יקר... אז נכון – מדובר בהוצאה כספית שהיא באמת לא מבוטלת, ולפעמים אנשים יחשבו פעמיים אם שווה להם להשקיע סכום כסף שכזה בשדרוג הגינה. היתרונות שמנינו כאן – לגבי למה בניית דקים היא דווקא כן עניין כדאי – כמדומני, מדברות בעד עצמן. מה גם, שהיום התחרות בין מתקיני הדקים בשוק, היא כל-כך רבה וגדולה, שבטוח תוכלו להשיג לכם איזה דיל טוב על התקנה של דק בחצר. מלבד לכל זאת - לא תמיד גם צריך ללכת על הדקים היוקרתיים ביותר שיש לשוק להציע כמו דק איפאה או דק מעץ טיק (אלו נחשבים לדקים האיכותיים ביותר, ומשום כך, גם מחירם בהתאם). השוק היום מציע גם אופציות לדקים שהם מוזלים יותר כמו דק אורן, או דקים מסוגי עצים אחרים – פחות מוכרים וטיפה פחות פופולאריים שרק עושים את דרכם אל תוך השוק (ולכן גם יותר ידידותיים במחיר). כדאי להתייעץ עם מומחה לבניית דקים – על אילו עצים זולים וטובים הוא יכול להמליץ כתחליף, וגם בכל מיני מחסנים של עצים (המספקים עצים עבור פרקטים, דקים, פרגולות ושאר קונסטרוקציות מעץ...), יוכלו להמליץ לכם בחום, אילו סוגי עצים הם כדאיים עבור דקים שלא "יקרעו" לכם את הכיס.