שתיית קפה ממכונות קפה ביתיות הפכו לפופולאריות בשנים האחרונות. בשנת 2007 הוערך כי נמכרו כ - 45 אלף מכונות קפה ביתיות. בשנת 2009 הוערכו מכירות בסדר גודל של כ - 75 אלף בשנה בארץ בלבד ובעקבות הפופולאריות הזו, ברגע שמחליטים לקנות מכונת קפה לבית אנו מוצפים במידע.
במאמר הזה נתמקד על קריטריונים שכדאי לבדוק לפני שקונים מכונת קפה וניתן טיפים שיעזרו בחיפוש אחר מכונת קפה שתשרת אתכם בצורה הטובה ביותר.
לפני שמגיעים לתכלס, לבדיקות טכניות של מכונות קפה, קודם כל, הבחירה צריכה להיות מבוססת על סמך כמות כוסות הקפה שהמכונה נדרשת לייצר ביום וכן, מהי רמת המעורבות שאתם הייתם רוצים בתפעול המכונה וברמת הכנת הקפה.
מכונת קפה ביתית מכינה בין 10 - 40 כוסות קפה ביום. החלטה על כמות כוסות הקפה הרצויות לפני ההגעה לחנות, יכולה לצמצם את האפשרויות השונות.
נקודה נוספת שתעזור לצמצם את הבחירה היא רמת התפעול שלכם. במידה למשל ואינם רוצים לתפעל את המכונה כלל, האופציה הטובה ביותר היא לקנות מכונת קפה אוטומטית מלאה, בהפעלה חשמלית - אלקטרונית, שמאפשרת להגדיר מראש את כמות המים שנכנסת לכל מנת קפה. להבדיל מהפעלה ידנית, שבה המפעיל צריך "להשגיח" על המכונה ולהפסיק את זרימת המים/קפה. כמו כן, במכונות אוטומטיות מלאות גם הקצפת החלב וטחינת פולי הקפה נעשות באופן אוטומטי לחלוטין וכל מה שנשאר לכם לעשות הוא לשתות.
מלבד לשתי הנקודות האלו, כדאי להסתכל על ארבעת הקריטריונים הבאים:
לחץ מים - לחץ המים במכונת קפה משפיע על מיצוי טעם הקפה ועל הקפצת החלב. כעיקרון, ככל שהלחץ של זרימת המים גבוה יותר (נמדד ביחידות בר - BAR) כך הוא ממצא את תמצית הקפה יותר וכך טעם הקפה עשיר יותר וגם ההקצפה טובה יותר.
ראש מילוי - פיה. חלק גדול ממכונות הקפה מגיעות עם ראש מילוי (לקפה) בעל שתי פיות. אמנם זו לא נקודה ממש קריטית אבל אם אתם לא שותים לבד זה בהחלט מועיל להכין שתי כוסות במקביל.
הספק מכונת קפה - נמדד בוואטים. ההספק בעצם מציין את יכולת החימום של המכונה ולכן גם את זמן ההמתנה לקפה. ככל שההספק גבוה יותר כך זמן ההמתנה מתקצר.
סוג קפה או חומר גלם - יש ארבע שיטות, אך על פי רוב המכונות, אפשר לצמצם לזוגות. אמנם יש מכונות קפה שמשלבות גם את כל ארבעת השיטות, אך הדגמים הנפוצים יותר מאפשרים או פודים וקפסולות או קפה טחון ופולי קפה. רוב מכונות הקפה בשיטת קפסולות/פודים נוחות יותר לשימוש ופחות מלכלכות, אך מכונת קפה שבה פולי הקפה נגרסים במקום לפני הכנת הקפה תורמות מאוד לטריות ולכן לרמה הגבוהה של הטעם והארומה.