איןמישהו שמתחיל ללמוד גיטרה ולא רוצה ללמודאקורדים. כשמנגנים אקורדיםמרגישים את הכיף שבנגינה, נהנים מכל פריטהומהעוצמות האדירות שלהאקורדים. אקורדים לגיטרה מתחלקים לשני סוגיםמרכזיים:
אקורדים שמחים- הנקראים אקורדים מז'וריים.
אקורדים עצובים- הנקראים אקורדים מינוריים.
השלבהראשון בלימוד שני סוגי האקורדים הוא האזנה. חשוב שתאזינו לשניסוגיהאקורדים כדי שתלמדו להבחין מהו צליל "עצוב" ומהו צליל "שמח".
לאחר מכן תלמדו את האקורדים הבסיסיים ביותר, כלומראקורדים שמתבצעיםללא שום חסימה או שילובים מסובכים. כאשר מרגישים מספיקמתורגלים ומיומניםאפשר בוודאי לעבור לאקורדים מתקדמים יותר שממוקמים לאורךהצוואר של הגיטרהונשמעים הרבה פחות "רגילים" מהאקורדים הפשוטים.
אחד הנושאים שנגנים מתחילים בגיטרה מתקשים להבין הואשאקורדים שנמצאיםבמקומות שונים בגיטרה ובצורות שונות, יכולים להיות בעצםאותו אקורד מהסיבההפשוטה שהם מכילים את אותם התווים ואותם הצלילים. עצהראשונה חשובה בשלבזה- לימדו כמה צורות אפשריות לאותו אקורד שאתם כברמכירים וכךתכירו ווריאציות מגוונות ויעילות.
תמיד מומלץ לשאוף לנגן שירים שאתם אוהבים, כך גםתוכלו לנסות ולנגן אתהפריטה שאתם מכירים כל כך טוב משמיעה וזה יעזור לכםלתרגל את כל הנושא שלהפריטות בצורה טבעית מבלי שאתה לומדים את הענייןבצורה טכנית ולא מעניינת.
לסיכום, אקורדים לגיטרה, זה חשוב, זה כיף, כדי להיותנגני גיטרהמבטיחים תתחילו שלב שלב אל תדלגו על כלום, כל למידה שלכם החלמהאקורד הקלביותר ועד למורכבים ביותר- תבטיח את הצלחתכם. אל תשכחו- דבריםגדוליםמתחילים קודם כל בקטן.