חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסיכולוג קליני - מה קורה בחדר הפסיכולוג

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה07/01/20111608 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כשהוא נכנס לחדר, הנייד שלו מצלצל. הוא מעיף מבט בצג, "זה אבא שלי, אוף, אין לי כוח אליו עכשיו", הוא מנתק את השיחה. אני מסתכל עליו במבט שואל, הוא מביט בחזרה, "טוב די , סתם לא בא לי לדבר איתו. אתם הפסיכולוגים חייבים למצוא סיבה לכל דבר". אני מחייך, "זה בסדר גמור, נדבר על מה שמתאים לך".

 "כבר לא כיף להיות בוס" הוא אומר, מאוכזב. לפני שבועיים הוא התמנה להיות ראש צוות בחברת התקשורת, שבה הוא עובד. זה היה הישג גדול, במיוחד לאור גילו הצעיר. שמחנו על כך ביחד בפגישות שעברו.

"קרה משהו מסוים?" אני שואל.

"משום מה איזו אינטראקציה, שהייתה לי עם אחת העובדות, לא יוצאת לי מהראש. היא באה לדווח שהיא סיימה משימה שנתתי לה, ואני בדיוק עברתי על דו"ח מסובך , אז הרמתי את העיניים, אמרתי לה 'יופי'  ו'תודה', והמשכתי לקרוא את הדו"ח"

אוקי, ומה היה קשה ? משהו שהיא אמרה?". "היא דווקא לא אמרה כלום, רק נשארה לעמוד עוד רגע. היא לא הלכה מייד".

אני מסתכל עליו, מחכה להסבר.

"אתה מבין" הוא אומר, "כאילו משהו בתגובה שלי לא הספיק, הרגשתי שמשהו חסר לה..מה היא עומדת שם כאילו אני חייב לה משהו" הוא מרים את הקול, כועס, " כאילו היא עשתה לי איזה טובה גדולה, ועכשיו היא רוצה פרס. אפשר לחשוב.. מחכה שאני אודה לה".

 הבעות הפנים שלו משתנות בן רגע, גם נימת הקול. אני מביט בו מתפרץ, מתמרמר, זה יוצא דופן אצלו. "אחר כך היא הלכה, אבל אני כבר לא יכולתי להתרכז, כל כך כעסתי עליה".

"נשמע שמשהו בסיטואציה היה לך מאוד קשה",  אני אומר, "בדרך כלל אתה לא מתרגז בקלות".

הוא מסכים שזה לא אופייני.

"היא הייתה זקוקה ממך למילה טובה". "יופי, אז עכשיו אתה בצד שלה?", הוא מגיב בחדות.

"בלי קשר לצדדים. אתה יודע, שבוס נתפס הרבה פעמים בעיני העובדים כמו אבא"

 הוא מרים את הכתף כמו ילד קטן, שמסרב לבקשה של מבוגר, "לא רוצה להיות אבא שלה, יש לי עוד זמן, אני אפילו לא נשוי".

אני מחייך, "סיפרת לא פעם, שאבא שלך היה נותן מחמאות רק על הישגים יוצאי דופן, שהיית רעב למילה טובה ממנו, וקבלת רק לעיתים רחוקות",

הוא לא מגיב, יש רגע של שקט. אחר כך הוא אומר, "ומה הוא השיג בחיים? בסך הכל פקיד בנק זוטר".

 "אולי לא סתם התעלמת מהשיחה שלו בתחילת הפגישה. בפנים אתה כועס עליו, לא עליה. אתה מכיר יותר מידי טוב את המקום הזה, שבו זקוקים למילה טובה, ולא מקבלים".

 הוא מהנהן, ולא ברור לי כמה הוא מתחבר. אחר כך הוא מוסיף בשקט,  "אז למה היה לי כל כך קשה לתת לה את מה שהיא  צריכה?". "שאלה טובה", אני אומר, "למה לפעמים קשה לנו לתת לאחרים, את מה שאנחנו הכי רוצים בשביל עצמנו?"

 (שיחה בדיונית )

עוד על טיפול פסיכולוגי:

פסיכולוג קליני מדריך על טיפול פסיכולוגי

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמית ורהפטיג, פסיכולוג קליני

מייסד מכון פסיכולוגיה לצעירים

התמודדות עם קשיים רגשיים בעזרת קורבי אינטרנט והדרכות וידאו

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורהפטיג

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה10/07/121909 צפיות
הרבה אנשים מנסים להיות אסרטיביים בדרך לא נכונה, שמביאה אותם לכישלון ולאכזבה מעצמם. והם מנסים את זה בדיוק ברגע הקריטי, שבו הם רוצים להשיג משהו לעצמם.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה29/03/121596 צפיות
פסיכולוג קליני מסביר על תופעת דיכאון סמוי. היא מורידה את איכות החיים וגורמת לתחושת חוסר הנאה והתלהבות.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה08/03/121438 צפיות
עצום אתה עיניים? שכח את הכול? האם זו הדרך היחידה להמודד עם כאב נפשי? מה הפסיכולוג חושב על כך?

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה23/02/121333 צפיות
האם גם אתה צריך קהל? 15 שורות על פסיכולוגיה והאח הגדול מאת פסיכווג קליני. נלמד על צורך פסיכולוגי שמוביל אותנו בחיים ונדגים מתוך הכנית המופלאה האח הגדול

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה31/01/121591 צפיות
האח הגדול ממבט של פסיכולוג. מה קורה כששמיים אנשים בחדר ריק ללא גירויים? הם נאלצים להסתכל פנימה לתוך הנפש, וזה מפחיד.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה25/01/122016 צפיות
התמודדות עם לחץ, מה ניתן ללמוד מבית האח הגדול על התמודדות עם לחץ? פסיכולוג קליני כותב על האח הגדול ממבט פסיכולוגי. מהומה בבית האח הגדול, שלושה מהדיירים יוצאים בשלב כל כך מוקדם מהבית מרצונם החופשי . מה הביא אותם לצאת

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה12/01/121784 צפיות
האם הרגשת לאחרונה תחושת דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול או תקיעות, ולא היה לך למי לפנות, ומי שיעזור לך להתמודד? האם אמרו לך ללכת לטיפול, והרגשת שזה לא מתאים לך? צעירים רבים חשים דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול ותקיעות. אלה תחושות לא קלות. צעירים שחשים אותם סובלים באמת. גם אם אתה חש רק אחת מהתחושות האלה, אתה יודע כמה זה מקשה ומסובך.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196727 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica