חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסיכולוג קליני עונה על שאלות 4- פידבק מהבוס משפיע על מצב הרוח

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה02/01/20111270 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עמית שלום

 אני בן 32, עובד כשנתיים בחברה לייעוץ ארגוני. הבעיה שלי היא, שכל פעם שאני מקבל ביקורת מהבוס, או תגובה לא מפרגנת מעובדים אחרים,  אני נשבר מזה, ונהיה מאוד מבואס.  זה ממש יכול להשפיע עלי למשך כמה ימים, שבהם כל ההתלהבות שלי מהעבודה נעלמת, כולם נראים לי מעצבנים, והמשימות  משעממות.  אשתי אומרת שאני צריך ללמוד לקבל ביקורת, ושגם באירועים חברתיים אני כל הזמן מספר על ההישגים וההצלחות שלי, ומחפש שיתנו לי מחמאות. אני לא מסכים, שאני מחפש מחמאות, אבל ברור שאני לא מתנגד.  כשאנשים מראים לי שהם מעריכים אותי, זה נותן לי אנרגיה וכח להמשיך, ואז אני מרגיש שאני יכול הכל. אולי אני צריך פשוט לחפש עבודה אחרת, ולהיות רק בסביבה שיש בה אנשים מפרגנים.                                                                                                                                                 אהוד 

 שלום אהוד,

אתה מתאר שתי חוויות השונות זו מזו באופן קיצוני. כשאתה מקבל מחמאות, אתה מתמלא כוחות, וחש התלהבות וערך עצמי גבוה, לעומת זאת כשאתה   מקבל ביקורת, אתה מאבד עניין, הופך מדוכא, ומרגיש שאתה מתמוטט.  כולנו רוצים להרגיש מיוחדים ושווים בעיני הסביבה, ואנחנו מתאכזבים, כשאנחנו לא משיגים זאת. אולם הקושי שלך נעוץ, לא בעצם החוויה, אלא בעוצמה  הגבוהה שלה. אני מניח שבמצבים כאלה, לא עוזר לך להזכר בעובדה שאתה אובייקטיבית עובד טוב ומוערך. כמו כן לא עוזרת לך האמירה ש"צריך ללמוד לקבל ביקורת".

 הרצון להרגיש מיוחד ושווה קיים כבר בילדות, למשל כשילד מראה לאמא את הציור שצייר בגן. דרך אחת לספק את הצורך הזה, היא להתפעל מהציור, להחמיא לילד שלך באופן ישיר, ולהגיד  לו כמה הוא מוכשר. דרך נוספת היא להתייחס אליו ולעולמו הפנימי: להתעניין איך צייר את הציור, מה הציור מבטא, למה בחר לצייר אותו וכד'. ההתייחסות למי שהוא ולמעשיו, גורמת לו להרגיש מיוחד, גם כשאין דגש על מחמאות. הוא לומד שיש מי שרואה אותו ומתעניין בו, ומפנים שיש בתוכו חלקים מעניינים ובעלי ערך. ניתן לדמות  את המחמאות הישירות לממתקים, ואת ההתעניינות והעיניים שרואות, לאוכל מזין שבונה את הגוף. נראה שאתה התרגלת להסתמך על ממתקים כמזון העיקרי שלך. הם אמנם נותנים תחושה טובה, אך היא רגעית בלבד.

אין טעם לעזוב את העבודה, בשום מקום לא תקבל תמיד מחמאות. זה בסדר גמור  שאתה רוצה להרגיש שווה, אך האתגר הוא להרחיב את מגוון המזון שנותן לך אנרגיה. המשימה היא להפנים שמלבד מחמאות, יש עוד התייחסויות, שתורמות לתחושת הערך העצמי. כך  אינטראקציה חברתית, שבה יש אכפתיות והתעניינות הדדית, עשויה לתרום לתחושה שאתה אהוב ומוערך, גם אם לא התפעלו ממך. אפילו סיטואציה שבה הבוס נותן הערות, ומסביר איפה טעית, עשויה למלא ולתת כח, כי הוא מתייחס אליך, משקיע בהכשרתך, וסומך עליך שתשתפר.

 לשינוי המצב דרושה עבודה פנימית. בפעם הבאה שתקבל ביקורת, או שתחסר לך מחמאה, נסה,  אם תוכל, לעצור, ולראות את הסיטואציה אחרת. כך עם הזמן ובהדרגה תשתנה העמדה הפנימית שלך. 

עוד על טיפול פסיכולוגי ופסיכולוגיה

פסיכולוג | פסיכולוג קליני מסביר על טיפול פסיכולוגי לצעירים

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמית ורהפטיג, פסיכולוג קליני

מייסד מכון פסיכולוגיה לצעירים

התמודדות עם קשיים רגשיים בעזרת קורבי אינטרנט והדרכות וידאו

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורהפטיג

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה10/07/121909 צפיות
הרבה אנשים מנסים להיות אסרטיביים בדרך לא נכונה, שמביאה אותם לכישלון ולאכזבה מעצמם. והם מנסים את זה בדיוק ברגע הקריטי, שבו הם רוצים להשיג משהו לעצמם.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה29/03/121596 צפיות
פסיכולוג קליני מסביר על תופעת דיכאון סמוי. היא מורידה את איכות החיים וגורמת לתחושת חוסר הנאה והתלהבות.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה08/03/121438 צפיות
עצום אתה עיניים? שכח את הכול? האם זו הדרך היחידה להמודד עם כאב נפשי? מה הפסיכולוג חושב על כך?

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה23/02/121333 צפיות
האם גם אתה צריך קהל? 15 שורות על פסיכולוגיה והאח הגדול מאת פסיכווג קליני. נלמד על צורך פסיכולוגי שמוביל אותנו בחיים ונדגים מתוך הכנית המופלאה האח הגדול

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה31/01/121591 צפיות
האח הגדול ממבט של פסיכולוג. מה קורה כששמיים אנשים בחדר ריק ללא גירויים? הם נאלצים להסתכל פנימה לתוך הנפש, וזה מפחיד.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה25/01/122016 צפיות
התמודדות עם לחץ, מה ניתן ללמוד מבית האח הגדול על התמודדות עם לחץ? פסיכולוג קליני כותב על האח הגדול ממבט פסיכולוגי. מהומה בבית האח הגדול, שלושה מהדיירים יוצאים בשלב כל כך מוקדם מהבית מרצונם החופשי . מה הביא אותם לצאת

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה12/01/121784 צפיות
האם הרגשת לאחרונה תחושת דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול או תקיעות, ולא היה לך למי לפנות, ומי שיעזור לך להתמודד? האם אמרו לך ללכת לטיפול, והרגשת שזה לא מתאים לך? צעירים רבים חשים דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול ותקיעות. אלה תחושות לא קלות. צעירים שחשים אותם סובלים באמת. גם אם אתה חש רק אחת מהתחושות האלה, אתה יודע כמה זה מקשה ומסובך.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196727 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica