חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פסיכולוג קליני עונה על שאלות 2- פרפקציוניזם עלול להפריע בעבודה

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה02/01/20111356 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

פרפקציוניזם

עמית שלום,
פיטרו אותי לפני חודש מחברת הייטק שבה עבדתי כשנתיים בלי  שום הצדקה. זה קרה אחרי שעבדתי על פרויקט מסוים עם הבוס שלי, והופתעתי לגלות שדווקא הוא  מזלזל  ומעגל פינות. הוא לא לקח את המשימה ברצינות, ויצא להפסקות ארוכות, בהן פטפט עם שאר חברי הצוות. אני באופן כללי מקפיד להשקיע את כולי רק בעבודה, וגם הפעם השקעתי שעות רבות בבדיקת כל הפרטים. אני חושב שדרך העבודה הרצינית והיסודית שלי איימה עליו, לכן הוא פיטר אותי. מה דעתך? האם יש דרך  לדעת מראש, שמדובר בבוס כזה?                                                                                                                                                  

ליאור

היי ליאור
בוא ננסה להבין.
אפשרות אחת, היא שפיטרו אותך, בגלל שאתה מאיים על הבוס, ואפשרות שניה היא שזה קרה בגלל שאתה פרפקציוניסט. 

פרפקציוניסט הוא אדם ששואף לשלמות. מה רע בזה? תשאל, כולנו מעריכים שלמות. הבעיה היא שפרפקציוניסטים לא יכולים אחרת, הם לא גמישים, ולא מבדילים בין עיקר לתפל בהשקעה שלהם. כשעובדים בארגון יש עוד דברים שחשובים מלבד שלמות:  עמידה בלוח זמנים, חלוקת משאבים נכונה, עבודת צוות ועוד. למען אלה לפעמים צריך לעשות וויתורים, ולא בטוח שאתה מסוגל . בדוק עם  עצמך, האם קורה לך, שהבוס מורה לסיים את המשימה, ואילו אתה מתעקש להתעכב בבדיקה של פרטים קטנים ולא מהותיים? או אולי בשיוף אחרון של מצגת, שאף אחד לא יקדיש לה תשומת לב ? האם יכול להיות שבהתאם לכך, אתה מזניח את היחסים הבין אישיים, שכל כך חשובים בעבודת צוות?

 
מה מאפיין פרפקציוניסטים מבחינה פנימית?
הרבה פעמים החשיבה שלהם, היא חשיבה של  קצוות, אם זה לא מושלם, זה לא שווה בעיניהם בכלל.  אם הם לא משיגים תוצאה מושלמת,  מיד  הם נזרקים לקצה השני, אז מגיעות תחושות כשלון, חוסר ערך , אשמה ודיכאון. בנפשו של הפרפקציוניסט  קיים נוגש עבדים רודפני ומאיים, שלא נותן לו מנוח, הוא דורש שלמות, ומאיים בעונש כואב לנוכח כל פספוס אפילו הקטן ביותר. העונש הינו התחושות והמחשבות השליליות.  אני לא מקנא בבית הסוהר הרגשי שבו הוא, אתה,  חי.

מה עושים?
לא קל לשנות פרפקציוניזם, לא בטוח שצריך, אם אתה מרגיש שאתה אכן פרפקציוניסט, תוכל לחפש עבודות שמתאימות לך יותר . אלו לרוב עבודות שמערבות פחות עבודת צוות, ולוח הזמנים שלהן גמיש יותר, או לחילופין שהשלמות בהן היא ערך עליון.  אם תבחר לשנות את הנטייה,  דע שזה כרוך בתהליך מורכב.  אפשר להתחיל בבדיקה עצמית מה קורה לך,  כשאתה לא משיג תוצאה מושלמת. ניתן לנהל יומן שבו תרשום מהן המחשבות והתחושות שמתעוררות. אחר כך ניתן לתרגל בכוונה תחילה מצבים, שבהם תגיש עבודה לא מושלמת. הרעיון הוא לבחון, אם אפשר לקבל את התחושות והמחשבות השליליות, ופחות להיבהל מהן.  זה לא קל כי לעיתים התחושות קשות, כמו כן לעיתים הקושי קשור למאפיינים עמוקים באישיות,  לכן כדאי לחשוב גם על ליווי של איש מקצוע.

עוד על טיפול פסיכולוגי ועל פסיכולוגיה:

פסיכולוג | פסיכולוג קליני מסביר על טיפול פסיכולוגי לצעירים

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עמית ורהפטיג, פסיכולוג קליני

מייסד מכון פסיכולוגיה לצעירים

התמודדות עם קשיים רגשיים בעזרת קורבי אינטרנט והדרכות וידאו

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורהפטיג

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה10/07/121909 צפיות
הרבה אנשים מנסים להיות אסרטיביים בדרך לא נכונה, שמביאה אותם לכישלון ולאכזבה מעצמם. והם מנסים את זה בדיוק ברגע הקריטי, שבו הם רוצים להשיג משהו לעצמם.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה29/03/121596 צפיות
פסיכולוג קליני מסביר על תופעת דיכאון סמוי. היא מורידה את איכות החיים וגורמת לתחושת חוסר הנאה והתלהבות.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה08/03/121438 צפיות
עצום אתה עיניים? שכח את הכול? האם זו הדרך היחידה להמודד עם כאב נפשי? מה הפסיכולוג חושב על כך?

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה23/02/121333 צפיות
האם גם אתה צריך קהל? 15 שורות על פסיכולוגיה והאח הגדול מאת פסיכווג קליני. נלמד על צורך פסיכולוגי שמוביל אותנו בחיים ונדגים מתוך הכנית המופלאה האח הגדול

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה31/01/121591 צפיות
האח הגדול ממבט של פסיכולוג. מה קורה כששמיים אנשים בחדר ריק ללא גירויים? הם נאלצים להסתכל פנימה לתוך הנפש, וזה מפחיד.

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה25/01/122016 צפיות
התמודדות עם לחץ, מה ניתן ללמוד מבית האח הגדול על התמודדות עם לחץ? פסיכולוג קליני כותב על האח הגדול ממבט פסיכולוגי. מהומה בבית האח הגדול, שלושה מהדיירים יוצאים בשלב כל כך מוקדם מהבית מרצונם החופשי . מה הביא אותם לצאת

מאת: עמית ורהפטיגפסיכולוגיה12/01/121784 צפיות
האם הרגשת לאחרונה תחושת דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול או תקיעות, ולא היה לך למי לפנות, ומי שיעזור לך להתמודד? האם אמרו לך ללכת לטיפול, והרגשת שזה לא מתאים לך? צעירים רבים חשים דכאון, חרדה, בדידות, חוסר כוחות, ריקנות, בלבול ותקיעות. אלה תחושות לא קלות. צעירים שחשים אותם סובלים באמת. גם אם אתה חש רק אחת מהתחושות האלה, אתה יודע כמה זה מקשה ומסובך.

מאמרים נוספים בנושא פסיכולוגיה

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196682 צפיות
מאמר המציע דרכי פתרון לאי גמילה מטיטולים בקרב בני 3-4. דרכי הפתרון מובאות מהזווית הפסיכולוגית הקלינית: חיזוקים חיוביים לילד לעומת עונשים וחיזוקים שליליים, וכד'. המאמר מתבסס על הקשר שבין ביקורת שלילית לילדים לחוסר הצלחתם להיגמל מהטיטולים.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196727 צפיות
כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת לזהות אצל ילד בן 3-4 סימפטומים של אי גמילה מחיתולים. המאמר יציע פרשנות מדוע הדברים נוצרו ויספק מידע על פתרונות אפשריים אליהם.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196521 צפיות
מאמר מידע על הרטבות לילה. המאמר סוקר את הבעיה מהזווית הפסיכולוגית הקלינית ומציע, באמצעותה, דרכי פתרון אפשריות.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196638 צפיות
מאמר מומחים על הרטבת לילה. נקיטה בגישות פסיכולוגיות קליניות לפתרון הבעיה. שילוב אמצעים רפואיים במידת הצורך. מטרת המאמר היא להדריך אתכם בתחילת ניסיונכם לפתור בעיה זו.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196774 צפיות
תיאור הרטבת לילה אצל מבוגרים, ואי שליטה בסוגרים. הצעת פתרונות פסיכולוגיים לצד רפואיים להתמודדות עם בעיה זו: הורדת מתח ולחץ, אבחון מדד הסוכר בבדיקות המעבדה לצורך הסקת מסקנות לגבי הישנותה של סוכרת, ועוד.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196943 צפיות
תיאור בעיה פסיכולוגית נדירה בשם 'חרדת האסלה'. במסגרתה, ילד שיצא מגיל הינקות בהגיעו לגיל 4 נרתע מהאסלה ועושה את צרכיו בבגדיו. במאמר נדון בהיווצרות הבעיה, זיהוי סימפטומים ודרכי פתרון.

מאת: מילים שוות זהבפסיכולוגיה21/07/196594 צפיות
מאמר מידע על הרטבת לילה אצל ילדים, תוך גיבוש פתרון בגישה הפסיכולוגית הקלינית. במאמר זה מוצעות דרכי התנהגות של ההורים שמומלץ ליישם על מנת להימנע או לצמצם את ההרטבה, לצד ייעוץ עם פסיכולוג קליני.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica