כאשר ההתחממות הגלובלית היא אחד מהאסונות המתקרבים אלינו בצעדי ענק, והנושא "הירוק" הוא אחד הנושאים המדוברים בשיח הציבורי, תפקידו של ממונה בטיחות בעבודה הוא להיות האיש הירוק בארגון בו הוא עובד.
ממונה בטיחות בעבודה הוא הפנים הירוקות של הארגון, וזאת כחלק מתפקידו כשומר על תקני בטיחות ותברואה בארגון.
בעקבות שינויי חקיקה והגברת מודעות, לא יכולים עוד מפעלים וארגונים שונים להזרים אשפה נוזלית לים ללא פיקוח או לזהם את האוויר ואת הקרקע בקרינה או בחומרים נדיפים ללא השגחה ופיקוח. בהתאם לכך, גם עבודתו של ממונה בטיחות בעבודה השתנתה וכיום בעל התפקיד משמש, בין היתר, כמעין פקח של איכות הסביבה ושמורות הטבע, בארגון בו הוא עובד. בין תפקידיו (ותלוי במקום עבודתו ובהכשרתו) הוא אמור להשגיח ולמנוע מפגעים סביבתיים היכולים לגרום לנזקים גדולים, אף מעבר לגדרות ולחומות של הארגון.
בהמשך למודעות ההולכת וגוברת לצרכנות ושירותים ירוקים, גובר הצורך של ארגונים וחברות להצטייר כחברה ירוקה. כאן נכנס לתמונה ממונה בטיחות בעבודה, שחייב להיות אדם בעל מודעות ורגישות סביבתית וציבורית גבוהה וידע במגוון תחומים ונושאים שמעבר לתחום העיסוק הספציפי של הארגון. היכולת להצטייר כארגון ירוק וידידותי לסביבה, טמונה ביכולתו של הממונה בטיחות בעבודה לראות ולהרגיש את הדופק הציבורי בכל הנוגע לסביבת העבודה הספציפית בה הוא עוסק.
במהלך עבודתו נקלע ממונה בטיחות בעבודה, למצבים רגישים ולקונפליקטים מוסריים בין מקום עבודתו לבין הסביבה הירוקה. משום כך, ממונה בטיחות בעבודה הוא מהתפקידים החשובים והאחראיים ביותר שיש כיום בארגונים (אם כי לא תמיד הכי אהודים ומוערכים). במסגרת תפקידו חייב הממונה על הבטיחות, להיות מודע ומעודכן בנוגע לצרכים ולסיכונים הן של הפרט והן של הסביבה כולה, החל מהמזכירות ופקידות הקבלה ועד לאנשי המקצוע השונים, הפועלים בתנאי עבודה קיצוניים ותחת סיכונים. פקידה שיושבת על כסא לא בטיחותי ועובדת על מקלדת לא ארגונומית, לא שונה מזיהום סביבתי שגורם מפעל לא תקני. בשני המקרים אלו הפנים של הארגון כפי שהוא מצטייר בעיני הציבור, ובשני המקרים זהו תפקידו של ממונה בטיחות בעבודה לתת את הדעת ולמנוע את הנזקים העלולים להיגרם.
ממונה בטיחות בעבודה ירוקה אינו רק סיסמא ירוקה אלא דרך חיים של ארגון עסקי והאופן בו ישתקפו פניו הציבוריות בעתיד ירוק יותר.