ריהוט עתיק הוא ריהוט איכותי ועמיד, שנבנה מהחומרים הטובים ביותר. עם זאת,שמירה על רהיטים עתיקים וטיפול בהם שונה מאשר טיפול בריהוט מודרני. במאמרזה נסקור את השיטות השונות, והדגשים לטיפול נכון בריהוט עתיק.
כיצד שומרים על ריהוט עתיק? כיצד מנקים אותו? האם יש טיפול שונה לטווח קצר ולטווח ארוך? הנה התשובות לכל השאלות הללו, ועוד-
מניעה חכמה מראש- מיקום נכון של הרהיט
מיקום הרהיט העתיק בבית הוא חשוב מאין כמוהו, ויש להקדיש לכך מחשבה. יחד עם שיקולים כמו עיצוב נכון ושילוב עם רהיטים אחרים,יש לשים דגש על הרחקה מקרני שמש ישירות שיזיקו לעץ ולציפוי של הרהיטהעתיק. זוהי בעיה רצינית במיוחד באקלים החם של מדינת ישראל, ובמידה ואיןברירה, חשבו על הוספת תריס, או וילון לחסימת קרניים ישירות.
בנוסף,יש להימנע ממיקום הרהיטים העתיקים ליד פתחי מזגן, או תנורים- החום שנפלטמהפתחים הללו עלול לייבש את העץ, להזיק לציפוי, ולשחרר חיבורי דבק ברהיט.כל אלו יורידו בצורה משמעותית את ערך הרהיט העתיק, ויפגמו במראהו.
ניקיון ריהוט עתיק
אגדהאורבנית ידועה בעולם הריהוט כעתיק אומרת שיש לשמן את הרהיטים באופן קבועכדי למנוע מהם להתייבש. זוהי עצה לא מקצועית, כיוון ששימון אמנם מטיב עםהמראה של העץ לטווח קצר, אך שימון יתר משאיר משקעים שיכולים למשוך אבקולכלוך אל העץ.
הדרך הטובה ביותרלתחזק ריהוט עתיק היא למשוח אותו בעזרת וקס רהיטים ייעודי. לצורך הניקוי ישלקרוא את הוראות היצרן של כל מוצר, אך באופן כללי פשוט קחו חתיכת בדעדינה, מרחו אותה בווקס, ומרחו על הרהיט. השאירו את הווקס להתייבש במשךלילה אחד, ולאחר מכן עברו שוב על הרהיט עם סמרטוט עדין יבש. יש לחזור עלהפעולה הזאת פעם-פעמיים בשנה. שימו לב שווקס לא מתאים לכל סוגי הרהיטים-צוות הגלריה של מור גלרי ישמח לייעץ לכם גם בנושא זה.
בטווח הקצר יותר (על בסיס שבועי) יש לנקות את הרהיטים בעזרת מטלית יבשה עדינה, ולהיזהר לא לשרוט את הרהיט.
הזזה של רהיטים
לעיתיםקרובות אנו נאלצים להזיז ריהוט עתיק ממקום למקום. הסיבות הן מגוונות-עיצוב מחדש של החדר, רהיט חדש שנכנס הביתה, מעברי דירה, ניקיון, ועוד...
ריכזנו עבורכם מספר טיפים להובלה נכונה:
· כאשר מזיזים ויטרינה עתיקה תחילה יש להוציא את כל חפצי הנוי והפורצלנים מהויטרינה,להוציא את המדפים במידה ואפשר (אין לפרק מדפים מחוברים ולהרכיב מחדש!),ולהדביק בעדינות את הדלתות בסרט דביק (עדין עדין עדין!) כדי למנוע פתיחהשלהם בהובלה.
· הובלת רהיט כבד כמו מזנון עתיקהיא תמיד בהרמה של הרהיט מעל לרצפה. אין לגרור את הרהיט העתיק, כיווןשמעבר להרס הרצפה, אתם עלולים לפגוע ברהיט עצמו (בד"כ הרגליים הם החלקהרגיש ביותר).
· כיסאות עתיקים יש להרים מהמושב, ולא מהמשענת או מהידיות.
· בעת הובלת שולחן עתיקשימו לב- האם יש זכוכית נפרדת בראש השולחן? האם יש מגירות או חלקיםמתפרקים אחרים? בכל מקרה, זכוכיות יש להניח תמיד במצב מאונך, גם כאשרמובילים זכוכית ברכב פרטי.
אתם מוזמנים לבקר במור גלרי לטיפים נוספים וייעוץ פרטני.