כתיבת קורות חיים
קורות חיים שלנו הם הכרטיס כניסה לשוק העבודה, הם מייצגים אותנו ואת הניסיון התעסוקתי שלנו, הם נותנים את הרושם ראשוני לפני שבכלל מזמינים אותנו לראיון.
קורות החיים הם הנייר שבו תלויה הסלקציה הראשונית וההחלטה הסופית אם לזמן אותנו לראיון או להעדיף מועמד אחר על פנינו.
על קורות חיים לשקף ולפרט את כל מעשינו בשנים האחרונות להראות את רמת המקצועיות שלנו ואת הניסיון שצברנו בתחומים הספציפיים שאליהם אנחנו מועמדים.
קורות החיים שלנו צריכים כמובן לבלוט מבין עשרות אם לא יותר של קורות חיים אחרים של אנשים הכמהים לאותה משרה.
דבר ראשון שעלינו להקפיד עליו בעת בניית קורות חיים הוא כתיבת כל הפרטים המדויקים שלנו כולל: שם, טלפון, תעודת זהות, תאריך לידה, מצב משפחתי, כתובת מגורים, דואר אלקטרוני. ניסיון תעסוקתי, השכלה, תוכנות, קורסים, שירות צבאי ושפות.
ישנם חוקים קבועים לכתיבת קורות חיים, כאשר הכלל המנחה הוא שמסמך קורות חיים לדוגמא צריך להיות כתוב בצורה עניינית מתומצתת וממוקדת, לכל מקצוע עליך לכתוב קורות חיים שיתאימו לתפקיד, יש לשים דגש על הנושאים הרלוונטיים לאותו תפקיד ספציפי.
המראה הכללי של קורות החיים צריך להיות מסודר וקריא לעין, נכון מבחינה דקדוקית, מחולק לפי הנושאים השונים מאוורר ולא עמוס וצפוף מדי, הכתיבה צריכה להזמין את הקורא להתעניין ולהעמיק בהם.
שימו לב - במידה ויש נושא שברצונכם שיקפוץ לעין עליכם להדגישו בהתאם.
על הנתונים להירשם בסדר כרונולוגי. ברוב המקרים כותבים בסדר כרונולוגי יורד אבל אפשר לחרוג במידה וברצונכם יותר לשים דגש על עשייה ותיקה יותר. אם יש נושא שאתם רוצים להדגיש כתבו אותו עליון יותר גם אם מבחינה כרונולוגית זה לא מתאים.
לגבי ניסיון תעסוקתי, איןצורך לכתוב את כל מקומות העבודה שלכם, רצוי רק את המקומות הרלוונטיים לתפקיד ואלו שהיה לכם יותר וותק בהם, על מנת להראות רצינות יציבות והתמדה.
אורך קורות החיים צריך להיות מעמוד אחד עד מקסימום עמוד וחצי.
וכמובן שלכול כלל יש יוצא מן הכלל, לפעמים כדאי לשבור את נוסחת קורות החיים המקובלת כדי לתפוס את תשומת לבו של המעסיק, במיוחד כאשר אין לכם רזומה עשיר לכתוב עליו, כאן חשיבה יצירתית מחוץ לקופסה יכולה בהחלט לעזור לכם.