במהלך תקופת הזמן הקצרה של לימודי הנדסאים רוכשים הסטודנטים ידע וכלים רבים בתחום. במסגרת הלימודים רוכש הסטודנטים התמחות בתחום ספציפי וכך משפר את סיכוייו להיכנס לשוק העבודה ולהתקדם לאחר מכן. בעוד שלימודי תואר ראשון מעניקים ידע רחב המשלב גם תכנים תיאורטיים רבים, לימודי הנדסאים מעניקים התמחות ורכישה של ידע רחב בתחום ספציפי.
במסגרת לימודי הנדסאי חשמל, לדוגמה, בוחר הסטודנט באחת מבין ההתמחויות הבאות במהלך לימודי הנדסאי חשמל: מערכות ספק, המרת אנרגיה והינע א', וכן מערכות פיקוד ממוחשבות ובקרים בני תכנות. לכל אחת מההתמחויות האלה יש דרישה מתמדת בשוק העבודה, כך שבוגר הנדסאי חשמל בתחום יוכל להשתלב בעבודה בחברת החשמל, במפעלים וכן בחברות הייטק בהם יש דרישה למשרת הנדסאי חשמל.
הנדסאי תעשייה וניהול יוכל להתמחות בשיווק וניהול, ייצור, או ניהול האיכות. לימודי הנדסאי תעשייה וניהול נועדו להכשיר בוגרים לייעול מערכות בחברות המשלבות חומר אנושי עם חומר מכאני כגון חומרי גלם ומכונות. במסגרת לימודי הנדסאי תעשייה וניהול מקבלים הסטודנטים כלים לייעול תהליכי עבודה בחברות וכן למצוא דרכים להגברת התפוקה בחברה אל מול הוזלת עלויות הייצור. לימודי הנדסאי תעשייה וניהול עם התמחות בניהול האיכות, לדוגמה, עונה על הדרישה הגוברת לתקני איכות המאפשרת את קידום החברה בארץ ובחו"ל.
כמו כן, לימודי הנדסאי אלקטרוניקה מאפשרים התמחות במחשבים, תקשורת נתונים, וכן תקשורת. היתרון של התמחויות אלה במסגרת לימודי הנדסאי אלקטרוניקה הוא היכולת לרכוש השכלה במקצוע שקיימת אליו דרישה מתמדת – כל חברה או עסק זקוקה לאיש מקצוע שיהיה אחראי על הניהול השוטף של המחשבים והרשתות במקום. לימודי הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בתקשורת נתונים, לדוגמה, מופעלים בשיתוף עם חברת Cisco – הנחשבת למובילה בעולם בכל הקשור לציוד תקשורת לאינטרנט וכן למוצרי חומרת מחשבים. הנדסאי אלקטרוניקה יוכל לעסוק במקצועות מבוקשים גם באופן עצמאי כמספק שירותי תיקון ותפעול של מחשבים.