המודעות אל החזרי מס הולכת וגוברת ובשנים האחרונות כבר ברורה מאליה. בעקבות כך, עם יועצי מס או בלעדיהם אנשים מבינים כי בסוף שנת מס כדאי להם להגיש בקשה לתאום מס על מנת לקבל החזרים. ככל שעוברות השנים יועצי מס מדברים על הטבות חדשות או החזרי מס שלא היו קודם אך בעקבות דרישה מהציבור יחד עם פעולות חקיקה נמרצות בכנסת יותר מגזרים באוכלוסיה הישראלית מצליחים לזכות בהטבה כזו או אחרת אשר מגדילה את גובהם של החזרי מס לאותם מגזרים.
שלוש שנים לאחר תחילת העשור, מס הכנסה, אותו גוף האמון על החזרי מס ועובד בשיתוף עם יועצי מס, העניק הטבה חדשה לילדים בעלי לקות למידה. הוריהם של ילדים אלה זכאים לקבל הטבות מס בצורת החזרי מס של סכומי כסף יחסית גבוהית בהתאם להכנסתם כמובן. כל הנדרש הוא לגשת אל יועצי מס או לעשות זאת באופן פרטי ולממש זכאות זו של החזרי מס.
אותו סעיף של מס הכנסה נקרא סעיף 45 בו לקויי למידה, או ילדים מתחת לגיל שמונה עשרה בעלי היפראקטיביות או בעיות קשב וריכוז אשר עברו וועדה בוחנת שקבעה כי אותם ילדים צריכים ללמוד במסגרת של מוסד לחינוך מיוחד, מאפשר להורים עובדים לקבל נקודות זיכוי מס בחשבון המשכורת שלהם.
יחד עם זאת נוצרת התחושה כי מדובר בילדים בעלי אוטיזם או תסמונת דאון אשר נמצאים במסגרת תומכת שכזו 24 שעות ביממה הרחק מהוריהם, אך לא כך הדבר. יועצי מס מסבירים כי החזרי מס מתוקף הורות לילדים בעלי קשיי למידה זכאים לקבל את הפרש סכום הכסף של נקודות הזיכוי גם למסגרות כמו כיתה לחינוך מיוחד בתוך בית ספר יסודי, חטיבת ביניים או תיכון רגילים של משרד החינוך או בתי ספר שפונים רק לילדי החינוך המיוחד. יועצי מס טוענים כי החזרי מס לא מגיעים לילדים שנמצאים במסגרת חינוכית של הקבצה נמוכה או בכיתות תגבור. כחלק מתהליך בקשת ההטבות במס או החזרי מס, על הורה לילדים אלה בעלי ליקויי למידה, למלא את הטפסים המתאימים ולהמציא אישור שאכן בנם או בתם לומדים במסגרת חינוך מיוחד בנוסף לאישור מאותה וועדה בודקת שאכן קבעה כי הילד או הילדה מזכים את הוריהם בהחזרי מס.
חשוב לזכור, כי בישראל אותן מסגרות מיוחדות קיימות רק בתשע שנות הלימוד הראשונות של מערכת החינוך כלומר בכיתות י' , יא' , ו-יב'. במקרים כאלה כדי לקבל החזרי מס , יועצי מס של מס הכנסה קובעים כי על ההורה לפנות לוועדה מיוחדת בשם מסלול 7 אשר תפקידה לאשר מקרים חריגים אלה.