במאמר זה נסביר ממה מורכבת פוליסת ביטוח דירה וכיצד מחשבים את גובה הפרמיה.
הדבר הראשון שכולנו צריכים לעשות לאחר רכישת דירה הוא כמובן לרכוש פוליסת ביטוח דירה. אצל רובנו דירה הינה הרכוש היקר ביותר שנמצא בבעלותנו ולכן עלינו לשמור על השקעה כספית זו באופן הטוב ביותר שאנו יכולים. תפקידה של פוליסת ביטוח דירה הוא לעשות בדיוק את זה – להעניק כיסוי לדירתנו מפני נזק עתידי.
פוליסת ביטוח דירה מורכבת למעשה משני ביטוחים שונים, אשר כל אחד מהם מורכב ממגוון תנאים וכיסויים שונים:
ביטוח מבנה – מעניק כיסוי במקרה שנגרם נזק לנכס המבוטח, כולל פגיעה בדלתות, חלונות, שטיחי קיר וכדומה במקרה של שריפה, רעידת אדמה, שיטפון, גניבה וכו'. ביטוח זה אינו מעניק כיסוי עבור הרכוש הנמצא בתוך המבנה המבוטח וכמו כן הוא אינו מכסה שטחים חיצוניים למבנה, דוגמת בריכת שחייה, חממה, גינה, חניה וכו'. אם ברצונכם לשלב לשלב כיסויים אלו בפוליסה תאלצו לרכוש הרחבות נוספות במסגרת כתבי שירות.
ביטוח תכולה – מעניק כיסוי במקרה שנגרם נזק לתכולת המבנה המבוטח בעכקבות שריפה, פריצה, גניבה, שיטפון, רעידת אדמה וכדומה. ביטוח זה אינו מעניק כיסוי עבור מבנה הנכס ופוליסות רבות אינן מכסות תכשיטים וחפצים יקרי ערך. על מנת לשלב את אלו בפוליסה יש לרכוש הרחבות נוספות במסגרת כתבי שירות.
האם חייבים לרכוש את שני הביטוחים יחד במסגרת ביטוח דירה?
כמובן שאינכם חייבים לרכוש את שני הביטוחים יחד – כל אחד יכול להחליט איזה ביטוח הוא מעניין לרכוש בהתאם לצרכים האינדבידואליים שלו. כך לדוגמה משפחה אשר אין ברשותה רכוש בעל ערך רב יכולה בהחלט להסתפק בביטוח מבנה בלבד, בעוד שמשפחה בעלת ריהוט וחפצים רבים תעדיף כנראה לרכוש ביטוח תכולה בנוסף לביטוח מבנה.
בנוסף, ישנם מצבים יוצאי דופן כמו ביטוח דירה שכורה, בה ניתן לחלק את אחריות הביטוח בין השוכר (ביטוח תכולה) למשכיר (ביטוח מבנה). בין אם אתם מעוניינים לרכוש את שני הביטוחים או רק אחד מהם, רצוי ומומלץ לערוך השוואת מחירים מקיפה בין חברות הביטוח השונות בטרם תחליטו היכן לרכוש את הפוליסה.