709חה חוי-מופע סיני בבית שאן-שגרירותהסינית709
צילומים-אלי ליאוןלכבוד 18 שנה ליחסים דיפלומטיים עם סין ערכה שגרירות סיןאירוע תרבותי מרשים ומיוחד בתיאטרון הרומאי העתיק בבית שאן.
השתתפו באירוע הנשיא שמעון פרס,שר החוץ בזמן כינון היחסיםדוד לוי,שגריר סין ועוד רבים אחרים.
לאחר קבלת פנים מפוארת עם אוכל סיני מסורתי נערך בתיאטרוןקונצרט בהשתתפות הזמרת הסינית חה חוי שבאה במיוחד לארץ עבור אירועזה .
היא ביצעה מוסיקה סינית וישראלית מלווה בעשרות רקדנים,שחקנים ונגנים בכלים סיניים עממיים ,בתלבושות ותפאורה מרהיבים.
השתתף באירוע גם הזמר הישראלי דוד דאור שהיה חתן בחתונהמסורתית מבויימת סינית וכן בביצוע השיר "שמור על העולם ילד".
המופע נערך כדי לשמש עדות לידידות העמוקה בין סיןלישראל.בהתאם לתורתו של קונפוציוס המופע כלל שלושה חלקים.בחלקהראשון שירה,בשני טכסים והשלישי מוסיקה.
לפי תורה זו השירים מדברים על מוסריותו של האדם והתנהגותובחברה.שמירת הטכסים מטרתם לשמש מסגרת לסדר החברתי ולשמירת היציבות וההרמוניהבחברה.אם מקיימים את הטכסים אפשר להגיע להגינות מוסרית.אדם שאינו מקיימם אינו יכוללמצוא את מקומו בחברה האנושית.
המוסיקה היא שילוב בין מרכיבים אלו ורק כך ניתן להגיע לרמתהגשמה גבוהה לקיום האנושי ולהיות איש המעלה.
המופע הערב בא כדי להדגיש עקרונות אלו באמצעות קולה של הזמרתחה חוי וכל מלויה.השירה הנה חלק חשוב כי היא משמשת לתקשורת בין האנשים ומי שלאלמד אותה לא יכול לתקשר עם סביבתו.
במופע שמענו בין השאר שירים שנכתבו לפני כ2000שנה.
לחה חוי קול מעולה ונעים ביותר
היא שרה בקצב איטי ביותר,שירים פיוטיים,שירה מתמשכת,מאודמלודיים שלא דמו בכלל לשירים הסיניים שאנו חושבים אותם למונוטונייםומשעממים.
זאת היתה מוסיקה נעימה ביותר שבוצעה בצורהנהדרת.הכל היה ערוך בקפדנות. כל שיר היה מלווה ברקדנים,בתזמורתשלמה שלא היתה על הבמה ובכלים סיניים עתיקים שהיו פזורים בפינות שונות בבימתהתיאטרון הענקית.
כהוקרה לישראל חוי שרה בעברית את השיר "חורשת האקווליפטוס"בפרשנות אישית מודגשת שלה. שיר זה נבחר כי הוא עשה רושם עז בסין בזמן שבוצעשם. בטכס הנשואין השתתף כאמור הזמר דוד דאור.
המחנה המשותף לטכס זה הנו הצבע האדום.צבע זה "עושה מזלטובושמחה".הוא הצבע ששולט .
טכס התה נמשך כרבע שעה ויותר.הוא מתבצע בפרטי פרטיםונערך ככיבוד לאבות.השילוב ששמענו בין ביצוע שיר בטכס התה ושירה ווקלית מעולההתבצע בבית שאן בפעם הראשונה בביצוע בין לאומי וזאת לאור היחס של הערכה רבה ששומרהעם הסיני לעם היהודי.הטכסים מושרשים במסורת הסינית והם נמשכים עד היום כאשרטכסים אלו קובעים את ההתנהגות בימינו.הם קיימים לא רק בחתונה ושתית התה אלא בחייהיום יום, במסחר,ביחסים בין אדם לחברו ,בתקשורת בין אישית .יש סדר שאינו מאפשרלסטות ממנו.הטכסים הם הקובעים את תרבות ההתנהגותית של ימינו.ניתן להגיע להגינותמוסרית אם מקיימים את הטכסים.אדם שאינו מקיים אותם אינו יכול למצוא את מקומו בחברההאנושית.היתה גם נגינה בסיטר שהוא כלי פריטה בעל 7 מיתרים.כלי זההנו אחד העתיקים ביותר של סין.המוסיקה היא שילוב בין השירה לטכסים.היא בא כדילבטל את ההשפעה השלילית מקיום כל כללי הטכסים ולסייע להגיעלהרמוניה מוחלטת בין הרגש וההגיון.
המוסיקה היא מעודדת אך לא גסה.
היא עצובה אך לא מצערת יתר על המידה.היא שורש המודעות ועליהלעורר דרישות ותשוקות אך עליה גם לרסן אותן.
שלוותו של האדם לא תיהיה שלמה עד שלא תיהיה הרמוניהמוסיקלית.זה היה חזיון אור קולי מרהיב ביופיו גם לאלו שלא אוהבים אתהמוסיקה הסינית והפעם הם היו במיעוט קטן ביותר.
תנועותיה של חוי היו אציליות,טכסיות,מדודות, איטיותביותר.
מופע פיוטי,שקט,צבעוני,ערוך בטוב טעם בו הושקעו משאביםרבים,רצון טוב וכישרון רב.בסיום המופע יצאנו בהרגשה שאנו מוסריים יותר,יציבים יותר,הגיוניים יותר וחיים בהרמוניה עם שאר היוצאים מהמופע,הלכנו לאט,לא נדחפנו ,הרגשנואיזון בין הרגש וההגיון ועלינו לאוטובוס כולנו ביחד בהרמוניה מוסיקלית אואחרת נהדרת.לראות או לא לראות: מופע מעולה, מענין,מרהיב ביופיו,תרבותישלמדנו ממנו גם פרק קטן בתורת קונפוציוס המהוה חלק מה"דת" הסינית.נהנתי הנאה מלאהויותר.נכתב על ידי elybikoret -אלי ליאון,29/09/2010 11:43אם הצילומים אינם מופיעים כאן אפשר לראותן באתריELYBIKORET.022.CO.ILאני מזמין אתכם להכנס לאתרי החדש בו ריכזתיביקורות שכתבתי והתפרסו באתרי אינטרנט שונים בכל שטחי האמנות ,חיבורים שכתב פרופ'יוסי גמזו וחומר אחר
הכתובת ELYBIKORET.022.CO.il