רשת מכללות אורט מציעה מגוון גדול של התמחיות בלימודי הנדסאים, המעניקים ידע מעשי וכלים להשתלבות בשוק העבודה עם סיום הלימודים. היתרון של בוגרי אורט מול בוגרי מוסדות אחרים הוא הקשר ההדוק שהרשת מקיימת עם מוסדות וחברות גדולות המחפשות את בוגרי אורט להשתלבות בעבודה. אילו אפשרויות תעסוקה קיימות למסיימים את לימודי הנדסאים ברשת?
עם סיום לימודי הנדסאי תעשייה וניהול, נרשם הסטודנט במכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע. חברות גדולות ואיכותיות מחפשות כיום את בוגרי הנדסאים בתחום הנדסאי תעשייה וניהול להשתלבות בתפקידים הכוללים תחומי ניהול, אחריות, עבודה בצוות, וכן הוצאה לפועל של כלים שנרכשו בלימודי מחשב. בוגרי הנדסאי תעשייה וניהול יכולים להשתלב בתחום השיווק וניהול המכירות, מערכות ייצור ואבטחת איכות, וכן בעבודה בפיקוח על תהליכים במחלקות השונות של עסקים. אפשרויות התעסוקה למסיימי לימודי הנדסאי תעשייה וניהול הוא רחב מאוד, ותלוי בהתמחות שבחר הסטודנט.
בוגרי תואר הנדסאי אלקטרוניקה מקבלים תעודת הן מן המכללה והן מטעם מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע). סטודנט שסיים את לימודי הנדסאי אלקטרוניקה יכול להשתלב בתחומים רבים משום שלימודי הנדסאי אלקטרוניקה נחשבים רחבים מאוד – הסטודנט בוחר באיזו התמחות הוא מעוניין. ניתן להשתלב בתחום כמו תחזוקה ופיתוח של מערכות אלקטרוניות, טיפול ברשתות ובמחשבים ראשיים, תחזוקה של מערכות תקשורת, ובעצם הנדסאי אלקטרוניקה יכול להשתלב במגוון משרות בתוך תעשיית האלקטרוניקה בארץ.
בוגרי לימודי הנדסאים בתחום הנדסאי חשמל זכאים גם הם לתעודה מטעם מה"ט. עם סיום הלימודים יכול הנדסאי חשמל יכול להשתלב בתחומים מגוונים בענף החשמל: פיתוח, בקרת איכות, תחזוקה, ועוד. כמו כן גם בענף ההייטק יש דרישה מתמדת לבוגרי הנדסאי חשמל, ולמעשה בכל תעשייה שבה נעשה שימוש במערכות חשמל ואנרגיה יש דרישה לבוגרי לימודי הנדסאי חשמל.